Το φθινόπωρο εκδίδονται τα απομνημονεύματα του Prince

prince
ΤΡΙΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το «The Beautiful Ones» παρουσιάζει τη ζωή του Prince Rogers Nelson και το πώς τελικά έγινε ο εμβληματικός καλλιτέχνης που γνωρίζουμε.

Ένα από τα τελευταία project πάνω στα οποία εργαζόταν ο Prince πριν τον ξαφνικό θάνατό του το 2016 ήταν η συγγραφή των απομνημονευμάτων του. Ο σπουδαίος μουσικός πρόλαβε να ολοκληρώσει περίπου 50 σελίδες και σε συνεργασία με την οικογένειά του, ο εκδοτικός οίκος Random House ανακοίνωσε πως το ημιτελές έργο θα εκδοθεί στις 29 Οκτωβρίου υπό τον τίτλο «The Beautiful Ones».

Το βιβλίο 288 σελίδων θα περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, χειρόγραφες σημειώσεις και στίχους, καθώς και μια εισαγωγή από τον συγγραφέα του New Yorker, Dan Piepenbring, τον οποίο ο Prince είχε επιλέξει για συνεργάτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του «πώς ο Prince Rogers Nelson έγινε ο Prince που γνωρίζουμε: η πραγματική ιστορία ενός παιδιού που απορροφά τον κόσμο γύρω του και δημιουργεί μια προσωπικότητα, ένα καλλιτεχνικό όραμα και μια ζωή, πριν τις επιτυχίες και τη δημοσιότητα που στη συνέχεια θα τον όριζαν».

REX/Shutterstock / Graham Wiltshire

Το «The Beautiful Ones» θα καλύπτει τα χρόνια από την παιδική ηλικία μέχρι τα πρώτα χρόνια του ως καλλιτέχνης και λίγο πριν γίνει παγκοσμίως διάσημος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Random House, το βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει την εξέλιξη του Prince μέσα από τις ανέκδοτες φωτογραφίες και τις χειρόγραφες σημειώσεις του καλλιτέχνη.

Η εισαγωγή του Piepenberg θα αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Prince, όταν σκεφτόταν βαθιά για το πώς θα αποκαλύψει στον κόσμο περισσότερο από τον εαυτό του και τις ιδέες του, διατηρώντας όμως παράλληλα τον αέρα μυστικισμού και μυστηρίου που είχε καλλιεργήσει τόσο προσεκτικά.