Οι τοπ προορισμοί για όσους αναζητούν την περιπέτεια

taksidi-peripeteia
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

Αν είστε από αυτούς που δεν θέλουν να χαλαρώσουν, αλλά να στείλουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη στο επόμενό τους ταξίδι, βγάλτε χαρτί και σημειώστε του παρακάτω προορισμούς που θα βάλουν για τα καλά την περιπέτεια στη ζωή σας.

Τα ταξίδια περιπέτειας έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερους να αναζητούν αδρεναλίνη αντί για χαλάρωση στις επόμενες αποδράσεις τους. Το 2016, μάλιστα, ο τουρισμός δράσης παγκοσμίως εκτιμήθηκε στα 445 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται να φτάσει το 1,3 δις μέχρι το 2023. Περισσότεροι από το 70% των tour operators, μάλιστα, που ασχολούνται με τα ταξίδια περιπέτειας και συμμετείχαν στην μελέτη Adventure Travel Trade Association's 2018 trends ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις τους μεγαλώνουν, με τουλάχιστον το 40% αυτών να αναφέρουν ότι συνδέουν την αύξηση αυτή με την εισροή νέων ταξιδιωτών.

Τι, όμως, περιλαμβάνει ένα ταξίδι περιπέτειας; Η πεζοπορία, ο οικοτουρισμός, τα μαγειρικά ταξίδια, τα ποδηλατικά ταξίδια είναι οι πιο δημοφιλείς εκφάνσεις αυτής της νέας τάσης και οι adventure seekers από όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να κλείνουν τη θέση τους σε κάποιο από τα παρακάτω για την απόλυτη εμπειρία αδρεναλίνης.

Πεζοπορία, snorkeling και καταδύσεις στο Μπελίζ
Οι λάτρεις της περιπέτειας επιλέγουν το Μπελίζ στην Ανατολική Ακτή της Κεντρικής Αμερικής και κάνουν πεζοπορία στο πιο ψηλό βουνό της χώρας, Victoria Peak, ή συμμετέχουν σε δραστηριότητες snorkeling για τη διατήρηση του κοραλλιογενούς υφάλου, που είναι ο 2ος μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος του κόσμου. Οι επιλογές, όμως, σε ένα ταξίδι στο Μπελίζ δεν σταματούν εκεί και περιλαμβάνουν ποδήλατο στη ζούγκλα ή καταδύσεις στην παγκοσμίου φήμης «Μεγάλη Μπλε Τρύπα», μια υποβρύχια καταβόθρα ανοικτά των ακτών του Μπελίζ, στον Ατλαντικό Ωκεανό, άκρως εντυπωσιακή.

Ποδήλατο στην περιοχή Κορόσκα, Σλοβενία
Η Σλοβενία είναι η χώρα που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αναλογία προστατευμένης γης στον πλανήτη και αποτελεί έναν προορισμό που έχει κερδίσει τον τίτλο της πρώτης «πράσινης» χώρας από την Green Destinations. Το «κρυφό» διαμάντι της χώρας, η Κορόσκα, βρίσκεται στην ανατολική άκρη των Άλπεων και συνθέτει την ιδανική στάση στην ποδηλατική διαδρομή Drava Cycling Route. Πέραν των γραφικών μονοπατιών για ποδήλατο, εκεί θα βρείτε υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία και ιππασία, με θέα τα βουνά που κόβουν την ανάσα.

Formula 1 στο Μονακό
Το Μονακό μπορεί να μην είναι από τους πρώτους προορισμούς που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται την περιπέτεια, αλλά το Hotel Metropole Monte-Carlo προσπαθεί να το αλλάξει αυτό και να το φέρει μπροστά στις προτιμήσεις. Ακριβώς έξω από την πίστα Formula 1 Grand Prix του Μονακό, το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να κάτσουν πίσω από το τιμόνι μιας Formula 1 και να φτάσουν τα 300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Για να εξασφαλιστεί, μάλιστα, η ασφάλεια όσων αποπειραθούν να το δοκιμάσουν στο Circuit du Luc της Προβηγκίας, οι επισκέπτες παρακολουθούν ένα workshop από πιστοποιημένο οδηγό της Formula 1 και φορούν παραδοσιακό αγωνιστικό εξοπλισμό πριν ζήσουν την περιπέτεια.

Ορειβασία στην Τανζανία, Αφρική
Οι λάτρεις της αδρεναλίνης που ψάχνουν την απόλυτη περιπέτεια, μπορούν να κατευθυνθούν προς την Τανζανία και να κάνουν ορειβασία στο πιο διάσημο βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο. Υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία, όπως το Original Travel που προσφέρουν τη συγκεκριμένη περιπέτεια, δίνοντας στους τολμηρούς ταξιδιώτες την ευκαιρία να ανέβουν στα 5895 μέτρα στην κορυφή Uhuru και να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που μπρορούν να συνδυάσουν με πολυτελές glamping.

Σαφάρι και βόλτα με ελικόπτερο στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το Ντουμπάι αποτελεί την πιο προοδευτική πόλη της Μέσης Ανατολής, γι’ αυτό και είναι το επίκεντρο της περιπέτειας για όσους την αναζητούν στα ταξίδια τους. Στο 5* θέρετρο Atlantis, The Palm, μάλιστα, ο υπεύθυνος τέτοιων δραστηριοτήτων οργανώνει ξεναγήσεις με το ελικόπτερο πάνω από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και σαφάρι που θα σας δώσουν μια γεύση πώς ήταν το Ντουμπάι πριν 50 χρόνια.