Λογοκρίθηκε το νέο videoclip του David Bowie

logokrithike-to-neo-videoclip-tou-david-bowie

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΜΑΙΟΥ 2013

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το νέο videoclip του David Bowie για το τραγούδι του «The Next Day», με αποτέλεσμα να «κατέβει» από όλες τις ιστοσελίδες και το youtube (με την επισήμανση ότι είναι ακατάλληλο για ορισμένους χρήστες), μετά από αίτημα χρηστών, οι οποίοι βρήκαν το περιεχόμενό του βλάσφημο και προκλητικό.

Οι ηθοποιοί Gary Oldman και Marion Cotillard πρωταγωνιστούν μαζί με τον David Bowie στο - κατά πολλούς αριστουργηματικό, κατά άλλους προκλητικό - νέο videoclip του εμβληματικού καλλιτέχνη, το οποίο ήδη συζητείται πολύ περισσότερο από το ίδιο το τραγούδι, αλλά και την επιστροφή του David Bowie στα μουσικά δρώμενα.

Το videoclip δημιουργήθηκε για το τραγούδι «The Next Day», το οποίο έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των πιστών της χριστιανικής εκκλησίας, καθώς ο Gary Oldman υποδύεται έναν κληρικό, η - βραβευμένη με Όσκαρ - Marion Cotillard μία πόρνη και ο Bowie έναν διασκεδαστή, η όψη του οποίου παραπέμπει στον Ιησού.

Στο σενάριο, ο κληρικός εισέρχεται σε ένα μπαρ, που παραπέμπει τόσο σε εκκλησία όσο και σε οίκο ανοχής, και παρακολουθεί την πόρνη η οποία χορεύει στους ρυθμούς του «The Next Day».

Πρόκειται για το δεύτερο videoclip από το άλμπουμ «Where Are We Now?», που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και το οποίο προκάλεσε το θρησκευτικό αίσθημα αρκετών. Υπεύθυνη για το κλιπ είναι η Floria Sigismondi, η οποία μέσα στο 2013 σκηνοθέτησε πρώτα το «The Stars (Are Out Tonight)», το δεύτερο single από το «The Next Day» του Bowie, με τον ίδιο και την Tilda Swinton, ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το «Mirrors» του Justin Timberlake από το δίσκο του «The 20/20 Experience» με ένα βίντεο - ποταμό εμπνευσμένο ολοφάνερα από το «Amour» του Michael Haneke.