4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να μην κάνετε «μαύρους κύκλους»

gunaika-ksanthia-mati-blefarides-xeili
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, δείτε πώς θα μειώσετε το πρόβλημα.

Μπορεί να αποκτήσετε μαύρους κύκλους ανά πάσα στιγμή, κυρίως επειδή αυτό το αισθητικό πρόβλημα οφείλεται σε στρες, έντονη κούραση και κακό ύπνο, αλλά σε πολλές γυναίκες οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι πιο εμφανείς χωρίς σαφή αιτιολογία -κυρίως, λόγω της γήρανσης. Πάντως, η σκούρα «σκιά» κάτω από τα μάτια δημιουργείται όταν το πλούσιο αγγειακό πλέγμα συσσωρεύει περισσότερη μελανίνη (κυρίως, εξαιτίας της χρόνιας έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία). Άλλος παράγοντας που δίνει αυτή τη σκούρα εικόνα είναι η ξηροδερμία, γεγονός που οδηγεί την λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια να δείχνει πιο θαμπή και γκρίζα.  

Οι πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους άμεσα

Αλλάξτε συνήθειες: Υπάρχουν κρέμες που μπορούν να απαλύνουν τους μαύρους κύκλους, όμως για να δείτε πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που σημαίνει λιγότερο άγχος, μείωση τροφών που είναι πλούσιες σε νάτριο, διακοπή του καπνίσματος και μεγαλύτερη κατανάλωση νερού και, σίγουρα, αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Αυτές οι απλές συνήθειες βοηθούν το κολλαγόνο να παράγεται κανονικά και η μελανίνη να υποχωρεί αισθητά από την περιοχή.

 Η καλλυντική κούρα: Ψάξτε για κρέμες  ματιών που περιέχουν καφεΐνη. Η ουσία αυτή δρα συσφικτικά στη δομή της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα που τα περικλείει να δείχνει λιγότερο σκούρο και σε καλύτερη φόρμα. Επίσης, απλώνετε αντηλιακό ματιών χειμώνα-καλοκαίρι, προτιμώντας κάποιο με φυσικά φίλτρα (όπως διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου), τα οποία είναι λιγότερο ερεθιστικά για τα μάτια.

Η συνταγή που μειώνει σακούλες και μαύρους κύκλους: Το τσάι είναι το ιδανικό «γιατρικό» για ένα ξεκούραστο βλέμμα. Ζεστάνετε ελαφρώς το τσάι (η υψηλή θερμότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βουτήξτε στο φλιτζάνι ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος το οποίο θα τοποθετήσετε στα μάτια σας, σαν κομπρέσα. Η ελαφριά θερμότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν μέσα στο δέρμα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, ξεφουσκώνοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρμα.

Το τρικ μακιγιάζ που κρύβει το πρόβλημα: Μην φοράτε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες και μην τονίζετε το εσωτερικό των ματιών με μαύρο μολύβι. Αρκεστείτε σε ένα ανάλαφρο concealer σε υγρή μορφή και ένα τόνο πιο ανοιχτό από την φυσική απόχρωση του δέρματός σας. Μόλις απορροφηθεί καλά, απλώστε με το πινέλο μια μικρή δόση από την πούδρα που θα απλώσετε και στο υπόλοιπο πρόσωπο, ώστε να εμφανίσετε ένα ομοιόχρωμο αποτέλεσμα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ