Ο Willem Dafoe, ο Robert Pattinson και οι μύθοι της θάλασσας

the-lighthouse
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Οι δύο αστέρες του Χόλυγουντ συμπρωταγωνιστούν στην ταινία τρόμου και φαντασίας «The Lighthouse» του Robert Eggers.

Τέσσερα χρόνια μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στην «Η μάγισσα», ο Robert Eggers επιστρέφει με μια νέα ταινία τρόμου, το «Τhe Lighthouse», στο οποίο συμπρωταγωνιστούν οι Willem Dafoe και Robert Pattinson. Η νέα ταινία του Eggers γυρίστηκε σε ασπρόμαυρο φιλμ 35 χιλιοστών με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια «ιστορία φαντασίας τρόμου που διαδραματίζεται στον κόσμο των παλιών ναυτικών μύθων».

Σύμφωνα με δηλώσεις των δύο πρωταγωνιστών, τα γυρίσματα της ταινίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και έφεραν τους δύο ηθοποιούς στα όριά τους. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Interview το 2018, ο Dafoe είχε σχολιάσει πως «οι συνθήκες ήταν τόσο σκληρές» και ότι «μιλούσαν ελάχιστα εκτός των γυρισμάτων».

Αντίστοιχα και ο Pattinson είχε αποκαλύψει πως κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων και εξουθενωτικών γυρισμάτων ήθελε να γρονθοκοπήσει τον Eggers και χαρακτήρισε τη σκηνοθεσία «βασανιστική». To «The Lighthouse» θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών τον ερχόμενο μήνα, οπότε και θα φανεί εάν οι επίπονες προσπάθειες των δύο ηθοποιών είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο πιο πρόσφατος κινηματογραφικός ρόλος του Dafoe ήταν στο «Aquaman» του James Wan ως Vulko, ενώ ο Pattinson πρωταγωνίστησε στο δράμα επιστημονικής φαντασίας «Μαύρη Τρύπα» της Claire Denis.