O Spider-man κατά της ανεργίας στη Νέα Υόρκη

o-spider-man-kata-tis-anergias-sti-nea-yorki

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Τι άλλο μένει να κάνει ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που μάλιστα έχει διατελέσει επιτυχημένα τρεις φορές δήμαρχος της Νέα Υόρκης; Μα... να εμφανιστεί σε ένα βιβλίο κόμικ με τον Spider-Man!Καλά ακούσατε. Και μάλιστα με έναν σημαντικό στόχο: ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg και ο super ήρωας Spider-Man, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την ανεργία της πόλης, σε ένα έγχρωμο, οκτασέλιδο κόμικ με τίτλο «Spider-Man, προσλαμβάνεσαι!».

Τι άλλο μένει να κάνει ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος που μάλιστα έχει διατελέσει επιτυχημένα τρεις φορές δήμαρχος της Νέα Υόρκης; Μα... να εμφανιστεί σε ένα βιβλίο κόμικ με τον Spider-Man!

Καλά ακούσατε. Και μάλιστα με έναν σημαντικό στόχο: ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg και ο super ήρωας Spider-Man, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την ανεργία της πόλης, σε ένα έγχρωμο, οκτασέλιδο κόμικ με τίτλο «Spider-Man, προσλαμβάνεσαι!».

Στο κόμικ πρωταγωνιστεί ο άνεργος Peter Parker - το alter ego του Spider-Man – ο οποίος ψάχνει για δουλειά στη Νέα Υόρκη, στο μετρό της πόλης, όπου συναντά το δήμαρχο Bloomberg, καθώς εκείνος κατευθύνεται προς τη στάση του δημαρχείου στο lower Manhattan.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, το κόμικ, που εκδόθηκε από την Marvel Entertainment, προωθεί και ενημερώνει για το κέντρο σταδιοδρομίας Workforce1, βιβλιοθήκες και άλλες υπηρεσίες που βοηθούν στην εύρεση εργασίας, την εκπαίδευση και προγράμματα προετοιμασίας των ανέργων.

Σε εκδήλωση για την προώθηση του κόμικ σε βιβλιοπωλείο της πόλης, ο εκκεντρικός δήμαρχος πόζαρε δίπλα σε έναν άντρα ντυμένο με τη στολή του Spiderman και αστειεύτηκε με τον κόσμο λέγοντας ότι οι γραφίστες κατάφεραν να αποτυπώσουν με επιτυχία την καλή του εμφάνιση.

Η Marvel είναι υπερήφανη για τη συνεργασία της με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης ενώ ο αρχισυντάκτης της Marvel Entertainment, Joe Quesada τόνισε: «ακόμη και ο super ήρωας της Νέας Υόρκης χρειάζεται μια δουλειά». Η ανεργία στην πόλη της Νέας Υόρκης έφτασε το Σεπτέμβριο το 9,3%, σε σύγκριση με το 9,6% παγκοσμίως, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Η δημιουργία του κόμικ ήταν πρωτοβουλία του γραφείου Επικοινωνίας και Διασκέδασης του δημάρχου, σε συνεργασία με την Marvel Entertainment, που ανήκει στην Walt Disney Co. Η New York Daily News διέθεσε ήδη την οκτασέλιδη έκδοση, ενώ το κόμικ είναι επίσης διαθέσιμο για δωρεάν «κατέβασμα» στα iTunes της Apple, μέσω της εφαρμογής της Marvel Comics για iPhone, iPod Touch και iPad.