Πέθανε ο σκηνοθέτης John Singleton

John-singleton
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το 1991 έγινε ο νεότερος και ο πρώτος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης που προτάθηκε για Όσκαρ με το «Τα παιδιά της γειτονιάς».

Ο John Singleton, κυρίως γνωστός για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Τα παιδιά της γειτονιάς», πέθανε στην ηλικία των 51 ετών. Ο σκηνοθέτης είχε υποστεί ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο στις 17 Απριλίου, όταν και διακομίστηκε εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας και την Δευτέρα 29 Απριλίου η οικογένεια του αποφάσισε να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας γιος, πατέρας και φίλος, John Daniel Singleton, θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη σήμερα. Πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, μια απόφαση που έλαβε η οικογένειά μας, έπειτα από ημέρες, με γνώμονα τις συμβουλές των γιατρών του John» ανακοίνωσε η οικογένεια του σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Singleton, ο σκηνοθέτης αντιμετώπιζε προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Cuba Gooding Jr. και Ice Cube πρωταγωνίστησαν στο «Τα παιδιά της γειτονιάς».

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης υπήρξε ο πρώτος Αφροαμερικανός, αλλά και ο νεότερος κινηματογραφιστής , που βρέθηκε υποψήφιος για το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1991, για το «Τα παιδιά της γειτονιάς» με τους  Cuba Gooding Jr., Ice Cube, Laurence Fishburne, Nia Long και Angela Bassett. Ο Singleton σκηνοθέτησε την ταινία στην γενέτειρα του Λος Άντζελες, στην ηλικία των 22 ετών, μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Η δραματική ταινία ήταν βασισμένη στις εμπειρίες του στις νότιες συνοικίες του Λος Άντζελες και προκάλεσε τεράστια αίσθηση για την μοναδική οπτική στην ζωή νεαρών Αφροαμερικανών, έναν χρόνο πριν τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη.

Στην συνέχεια σκηνοθέτησε πάνω από δέκα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Μαθήματα ζωής» με τους Omar Epps, Kristy Swanson και Michael Rapaport, το reboot του Shaft με τον Samuel L. Jackson, και το «Οι μαχητές των δρόμων 2». Τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν η δραματική σειρά «Snowfall» για λογαριασμό του FX, με θέμα την επιδημία του κρακ την δεκαετία του 1980.