Πέθανε ο Peter Mayhew, o πρώτος Chewbacca

peter-mayhew
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

George Lucas: «Ήταν το κοντινότερο σε ένα Wookiee που θα μπορούσε να είναι κανείς: μεγάλη καρδιά, ευγενική φύση και έμαθα πάντοτε να τον αφήνω να νικά».

O Peter Mayhew, κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως Chewbacca στις ταινίες «Star Wars», πέθανε στην ηλικία των 74 ετών. Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης της οικογένειας του Βρετανού ηθοποιού στο Twitter και σύμφωνα με την οποία ο Mayhew πέθανε την περασμένη Τρίτη, στο σπίτι του στο Τέξας.

Πέραν του ρόλου του στην μεγάλη οθόνη δίπλα στον Harrison Ford, o Mayhew είχε δημιουργήσει ένα ίδρυμα για την στήριξη οικογενειών σε κρίση, ενώ πρόσφατα είχε επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην βοήθεια οικογενειών στην Βενεζουέλα, οι οποίες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

«Η οικογένεια του “Star Wars” ήταν κάτι περισσότερο για αυτόν από έναν ρόλο σε μια ταινία. Για πάνω από 30 χρόνια ο Peter ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να περάσει χρόνο με τους θαυμαστές και φίλους τους. Ο Peter ανέπτυξε διά βίου φιλίες με τα άλλα μέλη του καστ και τους θαυμαστές τους, ενώ άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων μέσω των φεστιβάλ» αναφέρει η ανάρτηση της οικογένειας του Mayhew.

Ο Mayhew συστήθηκε ως Chewbacca στην πρώτη ταινία «Star Wars» το 1977 και έπαιξε τον ρόλο σε όλες τις ταινίες μέχρι το «Η δύναμη ξυπνά» το 2015, με τον Joonas Suotamo να τον διαδέχεται στο «Solo», «Οι τελευταίοι Τζεντάι» και το επερχόμενο ένατο επεισόδιο. Ο θάνατος του ηθοποιούς έσπειρε μεγάλη θλίψη στους φίλους και συνεργάτες του από την σειρά επιστημονικής φαντασίας.

REX/Shutterstock

Ο Harrison Ford δήλωσε στο Variety πως ο Mayhew ήταν ένας «καλός και ευγενικός άνθρωπος, με μεγάλη αξιοπρέπεια και εξαιρετικό χαρακτήρα», συμπληρώνοντας πως «είμασταν συνάδερφοι στον κινηματογράφο και φίλοι στη ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα». Αντίστοιχα και ο Mark Hamill δήλωσε πως ο Mayhew ήταν «ένας μεγάλος άνδρας με μια ακόμα μεγαλύτερη καρδιά που πάντα κατάφερνε να με κάνει να χαμογελώ».

«Ο Peter ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ήταν το κοντινότερο σε ένα Wookiee που θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος: μεγάλη καρδιά, ευγενική φύση και έμαθα πάντοτε να τον αφήνω να νικά. Ήταν ένας καλός φίλος και με λυπεί που έχει φύγει» σχολίασε ο δημιουργός της σειράς «Star Wars» George Lucas.