Το «Fight Club» πήρε... άριστα

fight-club
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Μια φοιτήτρια υπενθύμισε τον πρώτο «χρυσό κανόνα» του Tyler Durden στην λακωνική εργασία της και έβαλε δύσκολα στον καθηγητή της.

Το «Fight Club» είναι αναμφίβολα μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του David Fincher που ξεχωρίζει τόσο για τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Chuck Palahniuk, όσο και τις εκπληκτικές ερμηνείες των Edward Norton και Brad Pitt. Το σενάριο προσφέρεται για μεγάλες συζητήσεις, κάτι το οποίο όμως αντιβαίνει στον πρώτο χρυσό κανόνα του «Fight Club»: κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για αυτό.

Στον κανόνα αυτό δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ακόμα και στον ακαδημαϊκό χώρο, όπως υποστήριξε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στην εργασία της μια φοιτήτρια στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, η Allisson Garret είχε την δυνατότητα να επιλέξει μια οποιαδήποτε ταινία για να γράψει μια κριτική. Έχοντας κατά νου τον «πρώτο κανόνα», η Garrett επέλεξε το «Fight Club» και έγραψε μια από τις πιο σύντομες εργασίες όλων των εποχών.

«Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club. Αυτό είναι. Αυτή είναι η εργασία» έγραψε η Garret. Η φοιτήτρια ήξερε πως ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνη η κίνηση της, όπως εξήγησε στο Twitter, όμως η ευκαιρία για να κάνει κάτι τέτοιο ήταν μοναδική. Τελικά ο καθηγητής της Garret εκτίμησε το χιούμορ της λακωνικής εργασίας, αφού της έδωσε άριστα, με μια επισήμανση/προειδοποίηση.

«Ζορίστηκα πολύ καιρό με αυτόν τον βαθμό. Τελικά αποφάσισα πως αξίζεις τον βαθμό επειδή γέλασα και για το πόσο σχετική ήταν η κριτική σου για την συγκεκριμένη ταινία. Μια προειδοποίηση: Μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο με άλλους καθηγητές, πιθανόν να μην έχουν την αίσθηση του χιούμορ που έχω» έγραψε ο καθηγητής στα σχόλια του.