Τα απομνημονεύματα του Woody Allen αφήνουν αδιάφορους τους εκδοτικούς οίκους

woody-allen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι σοβαροί ισχυρισμοί της Dylan Farrow καθιστούν «τοξική» μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη.

Ο Woody Allen δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού πολλοί ηθοποιοί έχουν δηλώσει πως μετανιώνουν που έπαιξαν σε ταινίες του, ενώ το Amazon διέκοψε την συνεργασία μαζί του. Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, ο σκηνοθέτης πλέον αδυνατεί να βρει εκδοτικό οίκο για τα απομνημονεύματα του, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει αποθεωθεί για την χιουμοριστική γραφή του.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, εκπρόσωπος του Allen φέρεται να προσέγγισε τέσσερις μεγάλους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την έκδοση του βιβλίου. Πηγές του άρθρου εξηγούν πως κύρια αιτία της απόρριψης και αδιαφορίας για τα απομνημονεύματα είναι οι σοβαροί ισχυρισμοί σεξουαλικής κακοποίησης της θετής κόρης του Allen, Dylan Farrow.

Reuters / Lucas Jackson

Ορισμένοι μάλιστα αρνήθηκαν να διαβάσουν το βιβλίο και σχολίασαν πως μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Allen στην εποχή του κινήματος #MeToo θα ήταν «τοξική» και με πολλά επιχειρηματικά ρίσκα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πηγών του άρθρου, ο εκπρόσωπος του σκηνοθέτη προσέγγισε τους εκδοτικούς οίκους εμπιστευτικά και δεν φέρεται να έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με κάποιον άλλο οίκο.

Παραμένει άγνωστο εάν το βιβλίο που έγραψε ο Allen αναφέρεται στους ισχυρισμούς της Farrow, το σίγουρο όμως είναι πως η έκδοση των απομνημονευμάτων του θα αποτελούσε αφορμή για ακόμη μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις.