Anthony Hopkins και Olivia Colman συμπρωταγωνιστούν στον «Πατέρα» του Zeller

anthony-hopkins-olivia-colman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2019

Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς που πολυβραβευμένου θεατρικού έργου ξεκινούν τον Μάιο.

Oι Οσκαρικοί Anthony Hopkins και η Olivia Colman έχουν συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσουν στην κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής παράστασης «Ο πατέρας» του Florian Zeller. Άρθρο του Variety μάλιστα αναφέρει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο, με τον Zeller στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Hopkins θα παίξει τον ρόλο ενός δαιμόνιου και εξαιρετικά ανεξάρτητου πατέρα, ο οποίος όσο γερνάει, δυσκολεύεται και αρνείται να αποδεχτεί οποιαδήποτε βοήθεια από την κόρη του, την οποία θα ενσαρκώσει η Colman. Όταν όμως η κόρη του μετακομίσει στο Παρίσι με τον σύντροφο της, ο πατέρας αντιλαμβάνεται πως οι συνθήκες γύρω του αλλάζουν και αρχίζει να αμφιβάλει για τα αγαπημένου του πρόσωπα, το μυαλό του, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

REUTERS / MIKE SEGAR

Ο παραγωγός της ταινίας Tim Haslam σχολίασε πως «Ο “Πατέρας” παρουσιάζει βαθύτατα προσωπικές ερμηνείες από τον Hopkins και την Colman – μια ιστορία με καθολική απήχηση την οποία το κοινό μπορεί να ταυτίσει με την δική του ζωή και οικογένεια. Ο Florian έχει μια κινηματογραφική φωνή που θα συναρπάσει το κοινό»

Η παράσταση του Zeller, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς, έκανε την πρεμιέρα της στο σανίδι στο Παρίσι το 2012, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο Molière. Στην συνέχεια ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία σε Μπρόντγουεϊ και Λονδίνο, αποσπώντας βραβεία Tony και Olivier για τις ερμηνείες των ηθοποιών.