«Οι μισητοί οκτώ»: Μίνι σειρά με τη σφραγίδα του Quentin Tarantino στο Netflix

hateful-eight
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΙΟΥ 2019

Η νέα επεισοδιακή εκδοχή της ταινίας στην πλατφόρμα streaming περιλαμβάνει περίπου 25 λεπτά εξτρά υλικού.

Όταν το βραβευμένο με Όσκαρ «Οι μισητοί οκτώ» κυκλοφόρησε το 2015, ο Quentin Tarantino δημιούργησε μια εναλλακτική «Roadshow» εκδοχή της ταινίας με επιπλέον σκηνές, εισαγωγή και ένα διάλειμμα σε φιλμ 70 χιλιοστών. Η εκδοχή αυτή προβλήθηκε αποκλειστικά σε κινηματογραφικές αίθουσες, όμως οι θαυμαστές του Tarantino μπορούν να απολαύσουν μια διαφορετική εκδοχή της ταινίας στο Netflix, σε μορφή μίνι σειράς.

Το Slashfilm επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανάμιξη του στην συγκεκριμένη εκδοχή και έδωσε αρκετές πληροφορίες για το πως προέκυψε. «Το Netflix μας προσέγγισε και μας πως εάν ενδιαφερόμαστε, εάν υπάρχει περισσότερο υλικό, εάν θα ενδιαφερόμασταν να το συνδυάσουμε κατά έναν τρόπο ώστε να μπορούν να το προβάλουν ως τρία ή τέσσερα επεισόδια, ανάλογα με το πόσο εξτρά υλικό υπάρχει, θα ήθελαν να το κάνουν» δήλωσε ο Tarantino.

Η νέα εκδοχή του «Οι μισητοί οκτώ» στο Netflix αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

Ο ίδιος βρήκε ενδιαφέρουσα και αποδέχτηκε την πρόταση του Netflix να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο υλικό που είχε στην διάθεση του, ώστε να δημιουργήσει μια νέα εκδοχή της ταινίας σε μορφή επεισοδίων. Έτσι λοιπόν συνεργάστηκε ξανά με τον Fred Raskin για το νέο μοντάζ της επεισοδιακής εκδοχής της ταινίας, η οποία εμπλουτίστηκε με περίπου 25 λεπτά επιπλέον σκηνών.

Όπως εξήγησε ο Tarantino, το μοντάζ δεν ήταν «ολοκληρωτικό» όμως έγιναν αρκετές αλλαγές ώστε να εκτυλιχθεί διαφορετικά η υπόθεση της ταινίας στην νέα της μορφή. «Ορισμένες σκηνές μοιάζουν περισσότερο με άλλες σε σχέση με την ταινία, αλλά έχουν διαφορετική αίσθηση. [Η νέα εκδοχή] έχει μια διαφορετική αίσθηση που πραγματικά μου αρέσει πολύ. Ούτως ή άλλως υπάρχει μια λογοτεχνική πτυχή στην ταινία, οπότε σίγουρα υπάρχει αυτή η ποιότητα των κεφαλαίων που ξεδιπλώνονται» σχολίασε ο Tarantino.

Ο Tarantino αποκάλυψε πως έχει ετοιμάσει μια director's cut εκδοχή του «Django ο τιμωρός».

Αναπόφευκτα, η διαδικασία έβαλε τον Tarantino σε αντίστοιχες σκέψεις για άλλες ταινίες του και πιο συγκεκριμένα το «Django ο τιμωρός» του 2012, το οποίο έχει πολλές θεματικές ομοιότητες με το «Οι μισητοί οκτώ». Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως έχει ήδη ετοιμάσει ένα director’s cut του «Django» με συνολική διάρκεια τρεις ώρες και 15 με 20 λεπτά, όμως θεωρεί ότι λειτουργεί καλύτερα ως ταινία παρά ως σειρά. Παρόλα αυτά ο Tarantino σκοπεύσει να κυκλοφορήσει την extended εκδοχή του «Django» μετά το «Κάποτε στο Χόλυγουντ».