Τι άποψη έχει ο Nick Cave για τους θαυμαστές του;

nick-cave Piotr Hukalo
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Αυστραλός μουσικός αναφέρθηκε στην μοναδική σχέση που αναπτύσσει με το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Ο Nick Cave αποφάσισε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα Red Hand Files, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους θαυμαστές του «πέραν από τους συμβατικούς τρόπους». Εκεί, ο Αυστραλός μουσικός δέχεται και απαντά σε ερωτήσεις που του στέλνουν οι θαυμαστές τους. Σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις του, ο Cave έδωσε τη δική του ερμηνεία για τον μέσο οπαδό του.

«Πώς θα περιέγραφες τον στερεοτυπικό οπαδό του Nick Cave; Όλοι μας έχουμε μια αντίληψη για σένα, εσύ πώς μας αντιλαμβάνεσαι» ρωτά μια θαυμάστρια από τη Νορβηγία, ενώ ένας δεύτερος, αφού εξήγησε πως βρίσκεται σε τρίτη σχέση του με οπαδό του Nick Cave και τους βρίσκει «ακαταμάχητους», ρώτησε τον Cave τι άποψη έχει ο ίδιος για αυτούς.

Ο Nick Cave ξεκίνησε την απάντησή του περιγράφοντας τα συναισθήματά του επί σκηνής όταν κοιτά προς το κοινό. «Νιώθω μια τεράστια ανάγκη να εκπέμπει από το κοινό. Αναγνωρίζω αυτή την ανάγκη, γιατί υπάρχει μέσα μου. Νομίζω πως όλοι βλέπουν την ευκαιρία για εκστασιασμό και αναγνωρίζουμε τη σημασία του» αναφέρει ο Cave. Στη συνέχεια ο μουσικός εξηγεί πως οι ερμηνείες του επί σκηνής αποτελούν μια διαδικασία απάρνησης του εγωισμού και της αυταρέσκειας, αλλά και ανάδειξης του ανθρωπισμού – τόσο του ίδιου όσο και του κοινού.

Invision/AP / Jack Plunkett

«Αυτή η σύνδεση αποτελεί ευθύνη τόσο του κοινού όσο και του ερμηνευτή – δίνουμε τα χέρια και ξεπερνούμε τους εαυτούς μας για να φτάσουμε σε ένα υψηλότερο σημείο πνευματικής αμοιβαιότητας προκειμένου να αποκαστήσουμε ο ένας τον άλλον. Εάν το κάνουμε αυτό μαζί, έχουμε πετύχει κάτι μεγαλειώδες» εξήγησε ο Cave, για να συμπληρώσει: «Όταν βρίσκομαι επί σκηνής νιώθω πως το κοινό με δημιουργεί, όπως το δημιουργώ και εγώ, σε μια πράξη κοινής, πρωταρχικής δημιουργίας».

Καταλήγοντας, ο Cave αναφέρθηκε ξανά στις δύο ερωτήσεις και απατώντας στην θαυμάστρια από τη Νορβηγία σχολίασε πως όπως οι θαυμαστές του είναι αφοσιωμένοι κατά έναν μοναδικό τρόπο απέναντί του, έτσι και αυτός και οι Bad Seeds είναι αφοσιωμένοι στους θαυμαστές και τις ανάγκες τους. Απαντώντας στη δεύτερη ερώτηση, ο Cave δήλωσε πως οι θαυμαστές του είναι «ευγενικοί και εξαιρετικοί άνθρωποι, με μια τρομερή ομορφιά».