Drone πέταξε φυλλάδια με σβάστικες έξω από συναυλία της Ariana Grande

ariana-grande Todd Williamson
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Τα φυλλάδια με μηνύματα μίσους καταφέρονται κατά των media.

Ένα drone φαίνεται πως πέταξε φυλλάδια με σβάστικες και μηνύματα μίσους έξω από την συναυλία της Ariana Grande την περασμένη εβδομάδα στο Σακραμέντο. Οπαδοί της Grande που περίμεναν στην ουρά για να ανοίξουν οι πόρτες του συναυλιακού χώρου στο κέντρο της πόλης πρόσεξαν τα φυλλάδια τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «ο Τύπος είναι ο εχθρός» και ότι στα ΜΜΕ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν «διεισδύσει πόρνες και εγκληματίες».

Αντίστοιχα φυλλάδια είχαν εμφανιστεί νωρίτερα την ίδια μέρα σε μια εκδήλωση του Sacramento State University, με τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Robert S. Nelsen να καταδικάζει απερίφραστα την «διάδοση μίσους και προπαγάνδας». Όπως εξήγησε σε δήλωση του, «η ανώνυμη πράξη διασποράς αυτού του επαίσχυντου υλικού προσβάλει και αντιβαίνει στις αρχές ενσωμάτωσης και ποικιλομορφίας του πανεπιστημίου».

Σύμφωνα με άρθρο του Buzzfeed ορισμένα φυλλάδια έχουν την φράση «Tracy Mapes ©2018» και αναφορές στην ομάδα «Red X Society» στο Facebook. Ο 57χρονος Mapes, κάτοικος του Σακραμέντο, είχε συλληφθεί το 2017 όταν πέταξε φυλλάδια κατά του NFL έξω από παιχνίδια στο Όουκλαντ και την Σάντα Κλάρα. Το ίδιο άρθρο αναφέρει πως ο Mapes είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από ένα drone, λίγο πριν την συναυλία της Grande.