6 καθημερινές συνήθειες των γυναικών με εκπληκτικά νύχια

pagoto-nuxia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Εκτός από το ξέρουν πώς να τα βάφουν άψογα, κάνουν μερικά ακόμη πολύ απλά πράγματα.

Με τη βοήθεια ειδικών της υγείας των νυχιών, δείτε ποιες είναι οι θεμελιώδεις κινήσεις προστασίας του μανικιούρ σας.

 - Διατηρείτε τα χέρια σας πολύ καθαρά όλη μέρα: Η φημισμένη δερματολόγος, συγγραφέας και ιδιοκτήτρια κλινικής αισθητικής δερματολογίας στο Μπέβερλι Χιλς, Dr. Ava Shamban, συνιστά την συχνή εφαρμογή σαπουνιού και με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας να τρίβετε καλά τις παλάμες, τα δάχτυλα και το εσωτερικό των νυχιών. Αυτή η κίνηση απ’ τη μια αφαιρεί τη βρομιά κάτω από τα νύχια πιο αποτελεσματικά, και απ’ τη άλλη, απολεπίζει ιδανικά το δέρμα σε όλη την περιοχή μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία μολύνσεων.

- Φερθείτε τους με το γάντι: «Φέρνοντας σε άμεση επαφή τα χέρια σας με απορρυπαντικά, σταδιακά ακόμη και η πιο τέλεια βαφή θα δείχνει αντιαισθητική, εξαιτίας της φθοράς που υφίσταται η επιφάνεια των νυχιών και το δέρμα στη βάση τους από τα χημικά», λέει η δερματολόγος Janet Prystowsky, σύμβουλος κοσμητικής δερματολογίας σε εταιρείες παραγωγής προϊόντων μακιγιάζ στη Νέα Υόρκη και συμβουλεύει: «Προστατέψτε την υγεία των νυχιών σας φορώντας πάντοτε ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας όταν πρέπει να ασχοληθείτε με το νοικοκυριό σας».

- Προτιμήστε την υγεία, από το μεγάλο μήκος: Τα μακριά νύχια είναι εντυπωσιακά, αλλά είναι πολύ ευαίσθητα στο σπάσιμο εν ώρα εργασίας, είτε στον υπολογιστή, είτε στις οικιακές εργασίες. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα μακρύ νύχι αποκολλάται ολόκληρο από το δέρμα, εξαιτίας μιας πτώσης ή ατυχήματος στην δουλειά και αυτό είναι αληθινά μεγάλος μπελάς για την υγεία των δαχτύλων», τονίζει η Dr. Debbie Palmer, δερματολόγος πλαστική χειρουργός στη Νέα Υόρκη.  Ένα μικρότερο στυλ μανικιούρ με στρογγυλεμένα άκρα φαίνεται το ίδιο κομψό με την κατάλληλη φροντίδα και βαφή, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζετε την υγεία των νυχιών σας από κάθε απειλή.

 - Μην μασάτε τα νύχια και τα πετσάκια: «Η κακή συνήθεια να τρώτε τα νύχια και τις παρανυχίδες σας, καθιστά ευάλωτη την περιοχή στα βακτήρια και τις γενικευμένες μολύνσεις», λέει η Shamban. «Επίσης, καταστρέφετε ανεπανόρθωτα την αισθητική εικόνα των νυχιών σας».

- Ξεδιψάστε τα: Ακόμη κι αν δεν βάφετε τακτικά τα νύχια σας, φροντίστε να μην μένουν χωρίς την κατάλληλη κούρα ενυδάτωσης. Η Prystowsky συνιστά τη χρήση ενός μείγματος ελαίων αμυγδάλου και αβοκάντο σε καθημερινή βάση, ώστε να διασφαλίζετε τα νύχια σας από το εύκολο σπάσιμο, ενώ το χρώμα, το σχήμα, το πάχος και η υφή τους παραμένουν σε άψογη κατάσταση, ακόμη και χωρίς να τα έχετε βάψει.

- Θρέψτε τα: Τα νύχια είναι κατασκευασμένα από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη -η ίδια πρωτεΐνη που διατηρεί και τα μαλλιά δυνατά και υγιή. Η Palmer λέει: «Για να έχουν τα νύχια -αλλά και τα μαλλιά σας- διαρκείς ποσότητες κερατίνης, προσθέστε στη διατροφή σας ένα συμπλήρωμα βιοτίνης, βιταμίνης Ε και ιχθυελαίων, ενώ σκόπιμο είναι να καταναλώνετε συχνότερα τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ