Πρεμιέρα στην Ιταλία για το «A Rainy Day In New York» του Woody Allen

woody-allen Lucas Jackson
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Το Amazon είχε βάλει «στο αρχείο» την ταινία του σκηνοθέτη όταν επανήλθαν στην δημοσιότητα οι ισχυρισμοί σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow.

Μετά από αρκετές αναβολές, η τελευταία ταινία του Woody Allen, «A Rainy Day In New York», θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία διανομής Lucky Red θα κυκλοφορήσει την ταινία στις 3 Οκτωβρίου στην Ιταλία, με πηγές του άρθρου να σημειώνουν πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την προβολή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ρομαντική κωμωδία αρχικά ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει μέσω του Amazon, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για την παραγωγή τεσσάρων ταινιών. Το στούντιο όμως αποφάσισε να την «βάλει στο αρχείο» τον περασμένο Ιούνιο, όταν επανήλθαν στη δημοσιότητα οι ισχυρισμοί της Dylan Farrow. Στη συνέχεια ο Allen, ο οποίος έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, κατέθεσε μήνυση κατά του Amazon, αξιώνοντας 68 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση της σύμβασης.

SIPA/REX/Shutterstock / Guillaume Collet

Στο «A Rainy Day In New York» πρωταγωνιστούν οι Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez και Jude Law. Πέραν των ισχυρισμών της Farrow, οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν κατά του Allen για τη συγκεκριμένη ταινία είχαν να κάνουν με τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην νεαρή κοπέλα που υποδύεται η Fanning και τον αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία χαρακτήρα του Law.

Μετά την απόφαση του Amazon, πολλοί από τους πρωταγωνιστές αποστασιοποιήθηκαν από τον Allen, ενώ οι Chalamet και Gomez δώρισαν την αμοιβή που έλαβαν για την ταινία στο Time’s Up και άλλες αντίστοιχες οργανώσεις. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Law, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως θα ήθελε να δει την ταινία του Woody Allen.