Έρχεται ένα mockumentary για την «Αμελί»

amelie
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Jean-Pierre Jeunet αποκάλυψε γιατί δεν πρόκειται να γυρίσει μια συνέχεια ή τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην κλασική ρομαντική κομεντί.

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία της ρομαντικής κωμωδίας «Αμελί» και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Jean-Pierre Jeunet, δηλώνει έτοιμος να επισκεφτεί ξανά τον εκκεντρικό κόσμο που έπλασε– όχι όμως υπό τη μορφή κάποιου σίκουελ, αλλά μέσω ενός mockumentary. Πηγή έμπνευσης του εγχειρήματος ήταν το «Forgotten Silver» των Peter Jackson και Costa Botes που γυρίστηκε το 1995.

«Γράφω ένα ψεύτικο ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα του “Αμελί”. Θα είναι απλά σαχλό, κάτι πολύ αστείο και ελπίζω πολύ φθηνό να γυριστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά στο IndieWire ο Γάλλος σκηνοθέτης. Σύμφωνα με την συνέντευξη του Jeunet, στόχος του είναι να κυκλοφορήσει το mockumentary για την 20ή επέτειο της ταινίας, το 2021.

Η Audrey Tautou ενσάρκωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ρομαντική κομεντί του Jean-Pierre Jeunet, η οποία ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Όσκαρ.

Προς το παρόν ο Jeunet βρίσκεται ακόμα στο στάδιο σχεδιασμού του σεναρίου που επεξεργάζεται με τον Guillaume Laurant, με τον οποίο είχε γράψει το «Αμελί». Αναφορικά με τις φήμες για την τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ταινία του, ο Jeunet σχολίασε πως τα σχέδια για την παραγωγή δεν προχώρησαν ποτέ γιατί «ήταν μια κακή ιδέα».

«Δεν θα ήταν η ίδια ηθοποιός, θα έπρεπε να ήταν φθηνή παραγωγή γιατί δεν θα υπήρχε το ίδιο μπάτζετ και το Παρίσι πια είναι τόσο δύσκολο για γυρίσματα επειδή παντού υπάρχουν εργοτάξια – το Παρίσι είναι άσχημο τώρα. Οπότε, όχι, δεν θέλω να γυρίσω μια συνέχεια ή σειρά, θέλω απλά να γυρίσω το ψεύτικο ντοκιμαντέρ» τόνισε ο σκηνοθέτης.