Αυτές είναι οι πιο χαρούμενες και οι πιο δυστυχισμένες χώρες για το 2019

xara-eutuxia-fusi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2019

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου είναι η Φινλανδία. Πόση ευτυχία ή δυστυχία υπάρχει, όμως, στον υπόλοιπο πλανήτη;

Στη λίστα με τις 156 χώρες του κόσμου, η Φινλανδία κέρδισε την πρώτη θέση ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με το United Nations Sustainable Development Solutions Network's 2019 World Happiness Report. Σύμφωνα με αυτό το report, οι χώρες κατατάσσονται από την πιο ευτυχισμένη στη λιγότερο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν διάφορους παράγοντες όπως το εισόδημα, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο ζωής, την υγεία και πολλά άλλα.

Η Φινλανδία βρίσκεται 81 θέσεις... πάνω από την Ελλάδα, σε επίπεδο ευτυχίας

Την τριάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη σκανδιναβικές χώρες, η Δανία και η Νορβηγία, ενώ τη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών συμπληρώνουν η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το Νότιο Σουδάν, η λιγότερο ευτυχισμένη χώρα απ’ όλες, με τις τελευταίες θέσεις να βρίσκουμε χώρες όπως την Κεντροαφρικανική Δημορατία, το Αφγανιστάν, την Τανζανία, τη Ρουάντα, την Υεμένη, τη Συρία, το Μαλάουι.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση, στη θέση 82, ανάμεσα στη Λευκορωσία και τη Μογγολία, ενώ η Κύπρος αρκετά ψηλότερα στη θέση 49.