Τέσσερα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά

makaronia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΙΟΥ 2019

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι το πιο εύκολο φαγητό στον κόσμο. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κοινά λάθη στο μαγείρεμά του. Μήπως κάνετε κι εσείς τα παρακάτω τρία λάθη όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά;

Λάθος #1: βάζετε λάδι στο νερό
Δεν πρέπει να προσθέτετε ποτέ λάδι στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια σας, εκτός αν θέλετε να κάνετε τα ζυμαρικά σας να γλιστρούν, με αποτέλεσμα η σάλτσα να μην «κάθεται» πάνω τους

.

Λάθος #2: τα στραγγίζετε πολύ
Να θυμάστε ότι λίγη υγρασία κάνει καλό στη σάλτσα, οπότε δεν χρειάζεται να στραγγίξετε κάθε ίχνος νερού από τα ζυμαρικά σας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Λάθος #3: τα ξεπλένετε μετά το στράγγισμα
Όταν ξεπλένετε τα μακαρόνια σας, ξεπλένετε και κάθε ίχνος αλατιού και νοστιμιάς από το αλατισμένο νερό στο οποίο έβρασαν. Αν, όμως, σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά σας σε μια κρύα σαλάτα, κάντε ένα γρήγορο ξέπλυμα, προκειμένου να διώξετε το έξτρα άμυλο που θα τους δώσει λαστιχωτή υφή.

Λάθος #4: τα ταιριάζετε με οποιαδήποτε σάλτσα
Στην ιταλική κουζίνα επιλέγουν συγκεκριμένες σάλτσες για συγκεκριμένο τύπο ζυμαρικών, ανάλογα με το βάρος, την υφή και το μέγεθός τους. Το σπαγγέτι, για παράδειγμα, ταιριάζει με σάλτσα κρέμα/τυρί, κρέας, θαλασσινά, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και σάλτσα με βάση το λάδι/βούτυρο. Οι φαρφάλες πάνε καλύτερα με πέστο, θαλασσινά, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά, σούπα, κρέας, τυρί/κρέμα και σάλτσα με βάση το λάδι/βούτυρο, οι παπαρδέλες ταιριάζουν με κρέας και οι πένες με κρέας, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και τυρί/κρέμα.