Τα τέσσερα πιάτα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, από τον ειδικό

kalokairi-thalassa-gunaika-mpanio-diaita-diatrofi-soma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Η σωστή διατροφή και οι τροφές που επιταχύνουν το μεταβολισμό είναι πιο απλή υπόθεση από ό, τι ίσως πιστεύατε.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης λατρεύει τους σωστούς συνδυασμούς στο φαγητό και προτείνει τέσσερα απλά πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά και με τη βοήθειά τους να δώσετε ώθηση στον μεταβολισμό σας, στο πλαίσιο πάντα ενός υγιούς και ισορροπημένου lifestyle.

Σαλάτα με καλαμπόκι, σολομό, λεμόνι και πιπέρι
Εύκολη σαλάτα με υπέροχη γεύση και συστατικά που αγαπούν τη γραμμή σας. Τα Ω-3 λιπαρά, η λουτεΐνη, η βιταμίνη C και η καψαϊκίνη που συναντάμε σε αυτό το πιάτο δρουν υπέρ μας ως προς την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.

Τόνος με ελιές, φασόλια και λεμόνι
Μια δροσερή σαλάτα που θα φτιάξετε σε χρόνο μηδέν! Σε αυτή τη σαλάτα συναντάμε πάλι τα Ω-3 αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά από τις ελιές, φυτοοιστρογόνα και βιταμίνη C, που βάζουν μπρος στον μεταβολισμό.

Γραβιέρα με πορτοκάλι, καρύδια, μέλι και κανέλα
Ένα γρήγορο σνακ με... παραδοσιακές καταβολές από την Κρήτη και ευχάριστο συνδυασμό γεύσεων. Στο σνακ αυτό μας ευεργετεί το ασβέστιο, η βιταμίνη C, τα Ω3 λιπαρά και η υψηλή συνολική αντιοξειδωτική του ισχύς.

Χταπόδι ξυδάτο με καρότο και πιπέρι
Εκτός από εξαιρετικό μεζέ, το χταποδάκι θα κάνει θαύματα και με τη σιλουέτα σας. Το πιάτο αυτό περιέχει Ω-3 και Ω-6, β-καροτένιο, βιταμίνη C και καψαϊκίνη, όλα συστατικά που «ξυπνούν» τον μεταβολισμό.

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.