Ο Common αποκάλυψε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί

common
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

«Ένοιωσα μια βαθιά και απότομη ντροπή για αυτό που συνέβη» αναφέρει στα απομνημονεύματά του ο Αμερικάνος μουσικός και ηθοποιός.

Την περασμένη Τρίτη εκδόθηκαν τα απομνημονεύματα του Common με τίτλο «Let Love Have The Last Word» όπου μοιράζεται τις μοναδικές και προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες που τον έχουν βοηθήσει να αντιληφθεί την ευρύτερη σημασία της αγάπης. Το βιβλίο όμως περιλαμβάνει και λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε παιδική ηλικία ο μουσικός και ηθοποιός.

«Τον έσπρωξα μακριά. Δεν θυμάμαι να λέω πολλά πέραν του “όχι, όχι, όχι”. Ένοιωσα μια βαθιά και απότομη ντροπή για αυτό που συνέβη» τονίζει ο Common στο βιβλίο του. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, είχε καταφέρει να καταπιέσει το συμβάν στη μνήμη του, μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Σύμφωνα με άρθρο του People, ο φερόμενος δράστης φέρεται να είχε σχέση με τον πνευματικό αδερφό του, όταν ο Common ήταν εννέα ή δέκα ετών. «Απλά έσπρωξα το όλο πράγμα έξω από το κεφάλι μου. Ίσως είναι θέμα επιβίωσης – ακόμα και τώρα, δύο χρόνια μετά τις αναλαμπές των αναμνήσεων, καθώς γράφω, ακόμα τα επεξεργάζομαι μόνος μου και με το θεραπευτή μου» αναφέρει στη συνέχεια.

Twitter

Ο βραβευμένος με Oscar και Grammy καλλιτέχνης αποκάλυψε πως οι αναμνήσεις του συμβάντος επανήλθαν στην επιφάνεια καθώς προετοιμαζόταν για μια σκηνή της ταινίας «The Tale» με τη συνάδελφο και προσωπική φίλη του, Laura Dern. «Μια μέρα, καθώς συζητούσαμε το σενάριο με τη Laura, παλιές μνήμες επανήλθαν στο μυαλό μου. Κατάφερα να ανασάνω και άρχισα να ξαναβλέπω τις μνήμες, σαν να γυρνάω μια παλιά βιντεοκασέτα. Είπα “Laura, νομίζω πως κακοποιήθηκα”» εξηγεί στο βιβλίο του.

Ο Common εμφανίστηκε στην εκπομπή «Good Morning America» την Τρίτη, όπου και συζήτησε για το βιβλίο του και την σεξουαλική κακοποίηση. «Πραγματικά πιστεύω πως λέγοντας την ιστορία μου, περισσότερος κόσμος θα νιώσει καλύτερα να μιλήσει για μια τέτοια περίπτωση» σχολίασε ο Αμερικάνος ράπερ.

Δείτε την τηλεοπτική συνέντευξη του Common για το νέο βιβλίο του