Η ζωή του James Rhodes στη μεγάλη οθόνη

andrew-garfield Rob Latour
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Andrew Garfield θα ενσαρκώσει τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα στη βιογραφική ταινία «Instrumental» σε σκηνοθεσία James Marsh.

Η ζωή του βιρτουόζου πιανίστα James Rhodes θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, James Marsh, με τον Andrew Garfield να έχει συμφωνήσει να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, τα γυρίσματα του βιογραφικού δράματος με τίτλο «Instrumental» θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το «Instrumental» είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Rhodes, όπου εξηγεί πώς η μουσική τον έσωσε μετά τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε σχολείο αρρένων από έναν γυμναστή. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας στη ζωή του, όμως τελικά βρήκε το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του.

Sunday Times / Stuart McClymont

Ο Rhodes αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία του πως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, διατροφικές διαταραχές και διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Μετά από συνέντευξη που έδωσε το 2009 στους Sunday Times για τις εμπειρίες του, εμφανίστηκε στο προσκήνιο μια δασκάλα του σχολείου και μαζί πήγαν στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν τον γυμναστή. Στον φερόμενο δράστη απαγγέλθηκαν δέκα κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όμως πέθανε προτού εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η αυτοβιογραφία του Rhodes με τίτλο «A Memoir Of Madness, Medication And Music» βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του, η οποία υποστήριζε πως η έκδοση του βιβλίου θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον γιο τους. Τελικά τα ανώτατα δικαστήρια της Μεγάλης Βρετανία αποφάνθηκαν υπέρ του πιανίστα και το βιβλίο εκδόθηκε το 2015, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.