Πάμε για ψώνια στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του πλανήτη

sm-city-north-edsa
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Σας εντυπωσιάζουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, οι βόλτες τα μαγαζιά και ο κόσμος στα ταξίδια σας στο εξωτερικό; Αν ναι, τότε πρέπει να περάσετε οπωσδήποτε από κάποιο από τα παρακάτω εμπορικά κέντρα του πλανήτη, που δεν μοιάζουν με αυτά που ξέρατε ως τώρα. Φροντίστε, μόνο, οι τσέπες σας να είναι γεμάτες.

www.wikipedia.org
New South China Mall, Κίνα
Το εμπορικό αυτό κέντρο στο Dongguan της Κίνας είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και υπήρξε και το πιο έρημο, με το 99% του χώρου του να παραμένει ανεκμετάλλευτος. Τελικά, όμως, έπειτα από κάποιες αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς, κατάφερε να γεμίσει.

www.wikipedia.org
Golden Resources Mall, Πεκίνο
Δεν κέρδισε τυχαία τον τίτλο «Σινικό Τείχος» αφού οι εγκαταστάσεις του εκτείνονται σε 558 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θα το βρείτε αν ταξιδέψετε ως το Πεκίνο.

SM City North EDSA, Φιλιππίνες
Βρίσκεται στο Quezon City και είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στις Φιλιππίνες και το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου με 482.878 τετραγωνικά μέτρα χώρο προς ενοικίαση.

One Utama, Μαλαισία
Ως το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Μαλαισία, το One Utama καλύπτει μια περιοχή 464 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και είναι το έκτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου. Διαθέτει, επίσης τον μεγαλύτερο rooftop κήπο έκτασης 2787 τετραγωνικά μέτρα, έξι κέντρα δραστηριοτήτων, δύο κινηματογραφικά συγκροτήματα και πολλά άλλα για να περάσει κανείς αρκετές ώρες εκεί.

Central World, Μπανγκόκ
Το εμπορικό αυτό κέντρο στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης περιλαμβάνει εκτός από καταστήματα, ένα ξενοδοχείο, έναν πύργο και εκτείνεται σε… ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα. Η κατάταξή του είναι 11ο στον κόσμο.

MidValley Mega Mall, Μαλαισία
Άλλο ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Μαλαισία, και συγκεκριμένα στην Κουάλα Λουμπούρ, το MidValley Mega Mall περιλαμβάνει και έναν πύργο, 30 γραφεία και τρία ξενοδοχεία, ενώ μετρά 20 χρόνια λειτουργίας.

Istanbul Cevahir, Κωνσταντινούπολη
Το Istanbul Cevahir της Κωνσταντινούπολης ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης σε έκταση προς ενοικίαση ανάμεσα στο 2005 και το 2011, ενώ σήμερα είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Sunway Pyramid, Μαλαισία
Επιστροφή στη Μαλαισία και το Sunway Pyramid που θυμίζει Αίγυπτο στην αρχιτεκτονική του, με ένα τεράστιο λιοντάρι στην είσοδό του να μιμείται την Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. Εκτείνεται σε 371 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και στις εγκαταστάσεις του 900 καταστήματα.

SM Mall of Asia, Φιλιππίνες
Βρίσκεται στο Bay City στις Φιλιππίνες και προσελκύει περίπου 200 χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Όταν άνοιξε, μάλιστα, οδήγησε πολλά κοντινά εμπορικά κέντρα σε κλείσιμο, ενώ εκτείνεται σε πάνω από 400 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

The Dubai Mall, Ντουμπάι
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο σε έκταση και είναι μέρος του συγκροτήματος Burj Khalifa κόστους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα καταστήματα που θα βρει κανείς στο κέντρο αυτό ξεπερνούν τα 1200.