Τα 4 «σύνεργα» που νικούν την κυτταρίτιδα μέσα σε λίγες εβδομάδες

gunaika-paralia-kalokairi-magio-ammos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2019

Αυτά τα προϊόντα θα κάνουν το δέρμα σας λείο και βελούδινο, με τη συνέργεια μιας και μόνο κίνησης: μασάζ.

Ενώ δεν υπάρχει καμία θεραπεία που πραγματικά να «εξολοθρεύει» την κυτταρίτιδα, όλοι οι δερματολόγοι συστήνουν μια τεχνική που αληθινά την μειώνει αισθητά: το τακτικό μασάζ. Οι έντονες μαλάξεις και τριβές στις περιοχές του σώματος που εμφανίζουν καπιτονέ όψη, βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και τονώνουν τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, απομακρύνοντας γρηγορότερα τις τοξίνες και όλες τις άχρηστες ουσίες (λίπος, υγρά, άλατα) γύρω από τους ιστούς, με αποτέλεσμα τη ορατή μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Για πιο αποτελεσματική απόδοση του λεμφικού μασάζ, θα χρειαστείτε τη βοήθεια από 4 προϊόντα, τα οποία διασφαλίζουν πιο δραστική και απολαυστική διαδικασία.

Το γάντι

Πώς να κάνετε το μασάζ σας πιο αποδοτικό στην μείωση της κυτταρίτιδας; Αποκτήστε ένα γάντι μπάνιου από φυσική λούφα. Η λούφα καθαρίζει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα κάνει μασάζ αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας του σώματος χωρίς να καταστρέφει το δέρμα, ανοίγει τους πόρους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.

- Oργανικό σφουγγάρι κατά της κυτταρίδας (Βeauty Lab The Store).

Το scrub

Η ρουτίνα ξεκινά με απολέπιση του δέρματος (με τη βοήθεια του γαντιού μέσω κυκλικών κινήσεων), ώστε να απομακρυνθούν από την επιφάνεια νεκρά κύτταρα και ρύποι, με σκοπό να αναπνέει καλύτερα η πάσχουσα περιοχή κατά τη διάρκεια του μασάζ.

- Νatural Soap Black Pepper with Rose, Apivita: Απολεπιστικό σαπούνι με κόκκους για την μείωση της κυτταρίτιδας.

Η κρέμα

Για να έχει το μασάζ πολλαπλάσια οφέλη, οι δερματολόγοι συνιστούν να εφαρμόζετε -μετά την απολέπιση- μια κρέμα με ισχυρές λιποδιασπαστικές ουσίες, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (στην ουσία, η κυτταρίτιδα είναι μια φλεγμονή του δέρματος και του υποδόριου ιστού). Αναζητήστε μια κρέμα σε μορφή τζελ, που να περιέχει συνδυασμούς από αυτά τα συστατικά: καφεΐνη, ginger, κόκκινο πιπέρι, εκχύλισμα κισσού, φύκια, αγριοκάστανο και βιταμίνη C. Και εδώ, η χρήση του γαντιού (αφού έχει καθαριστεί καλά από τα υπολείμματα του scrub) είναι σκόπιμη, επειδή βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών λόγω της μεγαλύτερης διέγερσης της μικροκυκλοφορίας.

- Celluli Eraser, Biotherm: Τζελ αδυνατίσματος με ισχυρή δράση κατά της κυτταρίτιδας, με συνδυασμό άλγης κοραλλιογενούς προέλευσης και καθαρή καφεΐνη.

Το λάδι

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία του μασάζ και η αντικυτταριτιδική κρέμα έχει απορροφηθεί εντελώς από το δέρμα, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε την περιοχή με μια μαλακή πετσέτα, αφήνοντας το δέρμα ελαφρώς νωπό. Αμέσως μετά απλώστε ένα λάδι σώματος με ειδική σύνθεση κατά της κυτταρίτιδας, εκτελώντας ήπιες κυκλικές μαλάξεις. Ένας συνδυασμός φυσικών εκχυλισμάτων από φασκόμηλο, θυμάρι, δενδρολίβανο και λάδι ελιάς με ισχυρή λιποδιαλυτική δράση, τονώνει την μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στη σύσφιξη του υποδέρματος με θεαματικά αποτελέσματα.

- Slim Desing Huile Minceur, Elancyl: Λάδι κατά της κυτταρίτιδας και των ραγάδων με καφεΐνη και κισσό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ