Ο Morrissey τραγουδά ζωντανά για πρώτη φορά το «I Won’t Share You» των Smiths

morrissey Liliana Ampudia Mendez
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2019

Το set-list της τελευταίας συναυλίας του Βρετανού τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη περιλάμβανε αρκετές εκπλήξεις.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το residency επτά συναυλιών που έδωσε ο Morrissey στο Lunt-Fontanne Theater της Νέας Υόρκης. Η τελευταία εμφάνισή του περιλάμβανε αρκετές εκπλήξεις, με τον πρώην τραγουδιστή των Smiths να ερμηνεύει πολλά σπάνια τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία του.

Ανάμεσα στα πολλά τραγούδια του, ο Morrissey τραγούδησε το «I Won’t Share You» των Smiths, για πρώτη φορά ζωντανά. Πρόκειται για το τελευταίο τραγούδι από τον τέταρτο δίσκο των Smiths, «Strangeways, Here We Come», ο οποίος κυκλοφόρησε αρκετούς μήνες μετά τη διάλυσή τους, το 1987. Μετά τη συναυλία της Κυριακής, το μόνο τραγούδι των Smiths που δεν έχει ερμηνεύσει ζωντανά από τον συγκεκριμένο δίσκο είναι το «Unhappy Birthday».

Joan Marcus

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που τράβηξαν θαυμαστές του Morrissey, ο Βρετανός τραγουδιστής ερμήνευσε επίσης το «Girl Afraid» των Smiths για πρώτη φορά μετά από 35 περίπου χρόνια, αλλά και το «The More You Ignore Me, The Closer I Get» από τη solo δισκογραφία του, μετά από 15 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση του residency στη Νέα Υόρκη, ο Morrissey σκοπεύει να κάνει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσει μια νέα περιοδεία στην Αμερική. Στις 25 Μαΐου θα κυκλοφορήσει η συλλογή διασκευών «California Son», όπου ερμηνεύει τραγούδια των Laura Nyro, Bob Dylan, Roy Orbison και Joni Mitchell μεταξύ άλλων.