Τι συμβουλή έδωσε ο George Clooney στον Ben Affleck για τον Batman;

george-clooney-ben-affleck
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2019

Τα πυρά που δέχτηκε για την αποτυχία του «Batman & Robin» τον έμαθαν να σκέφτεται διαφορετικά για τους ρόλους που αποδέχεται.

Όταν ο Ben Affleck ανακοινώθηκε στον ρόλο του Batman στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως μετά από τρεις ταινίες θα παρακαλούσε να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο του. Τελικά η Warner Bros του έκανε το «χατίρι» και ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας τους, όμως εάν ο Affleck άκουγε την συμβουλή ενός προκατόχου του, θα είχε αποφύγει την επίπονη διαδικασία.

Όπως φαίνεται ο George Clooney, ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον δημοφιλή ήρωα των κόμικς στο «Batman and Robin», είχε αντιληφθεί τους κινδύνους του συγκεκριμένου ρόλου και προσπάθησε να αποτρέψει τον Affleck από το να αναλάβει τον ρόλο. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον Clooney σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο podcast του Hollywood Reporter.

Ο Clooney παραδέχτηκε, για άλλη μια φορά, πως δεν ήταν καλός στο «Batman & Robin», όμως η αποτυχία της ταινίας του έμαθαν πως πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά την καριέρα του.

«Πήγα και του μίλησα για αυτό, του είπα “μην το κάνεις”. Ήταν από την δική μου εμπειρία, η οποία ξέρετε πως ήταν. Τα πήγε όμως περίφημα» δήλωσε ο Clooney, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Affleck για τις ανάγκες του «Επιχείρηση: Argo». Ο Affleck όμως αποδέχτηκε τον ρόλο του Batman και είχε συμφωνήσει μάλιστα να σκηνοθετήσει μια ταινία με τον «Σκοτεινό Ιππότη». Μετά τις αρνητικές κριτικές και σχετική αποτυχία του «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης», ασκήθηκε έντονη κριτική στον σκηνοθέτη Zack Snyder και το καστ της ταινίας από μεγάλη μερίδα θαυμαστών των ηρώων της DC.

«Ο Schwarzenegger νομίζω πληρώθηκε 25 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 20 φορές περισσότερο από όσα πληρώθηκα εγώ και δεν δουλέψαμε ουσιαστικά μαζί. Δουλέψαμε μαζί μια μέρα. Αλλά εγώ δέχτηκα όλα τα πυρά. Για να είμαστε δίκαιοι, έπαιζα τον Batman και δεν ήμουν καλός και δεν ήταν καλή ταινία. Όμως αυτό που έμαθα από εκείνη την αποτυχία ήταν πως πρέπει να ξανασκεφτώ το πώς δουλεύω. Γιατί δεν ήμουν πια ένας ηθοποιός που αναλάμβανε έναν ρόλο, ήμουν υπεύθυνος για την ίδια την ταινία» εξήγησε ο Clooney.