Ένα «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο ξανανοίγει στο Κολοράντο

the-black-monarch
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2019

Έπειτα από εκτεταμένες εργασίες, ένα διάσημο, στοιχειωμένο ξενοδοχείο ξανάνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στο Κολοράντο, για όλους αυτούς που τους αρέσει το μυστήριο και τα μεταφυσικά φαινόμενα.

To ξενοδοχείο The Black Monarch στο Κολοράντο άνοιξε κατά την εποχή ανακάλυψης χρυσού τον 19ο αιώνα και λειτούργησε ως καζίνο, σαλούν και οίκος ανοχής. Σήμερα είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο boutique hotel που ανήκει στη λίστα με τα ιστορικά κτίρια της εποχής και σύμφωνα με αναφορές από προηγούμενους επισκέπτες του, αποτελεί… hotspot για μεταφυσικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, πολλοί από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν βιώσει ανεξήγητα φαινόμενα όσο βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του, όπως γυναίκες να γελούν και άντρες να φωνάζουν, ενώ δεν υπήρχαν στο χώρο.

Η ιδιοκτησία θεωρείται… στοιχειωμένη από το πνεύμα ενός μπάρμαν ο οποίος φαίνεται να σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς και μια φωτιά που απλώθηκε στο κτίριο το 1899 φαίνεται πως συνέβαλε στη δημιουργία φαντασμάτων. Υπάρχουν, επίσης, κάποιες μη επιβεβαιωμένες συνδέσεις με τον εφευρέτη Nikola Tesla, ο οποίος φαίνεται να συνέδεσε τον ηλεκτρισμό στο κτίριο και γι’ αυτό υπάρχει δωμάτιο αφιερωμένο σε εκείνον.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Adam Zimmerli, μάλιστα, μαζί με το προσωπικό αποφάσισε να προσθέσει δωμάτια εμπνευσμένα από την Elizabeth Bathory και τον H.H. Holmes, δύο από τους πιο διάσημους serial killer της ιστορίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν αυξήσει την περίεργη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου με ταριχευμένα ζώα και άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Όσοι το επισκέπτονται ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν την ιστορική, ορεινή πόλη και να «αγκαλιάσουν» τη σκοτεινή αισθητική του ξενοδοχείου. Ο Zimmerli, μάλιστα, ευελπιστεί μια μέρα να φιλοξενεί παραστάσεις burlesque και τσίρκο.

Όσοι νιώθουν αρκετά θαρραλέοι μπορούν να κλείσουν το δωμάτιό τους εδώ.