Hollywood vs. Brazilian: Οι διαφορές αποτρίχωσης «μπικίνι» εξηγούνται

kalokairi-magio-apotrixosi-gunaika-kolumpi-thalassa
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Το πώς θέλετε να είναι η εικόνα σας «εκεί κάτω», είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσετε -σύμφωνα με τα γούστα σας, αλλά και τις συμβουλές της επιστήμης.

Εξασφαλίζουμε απαλό δέρμα με την μέθοδο αποτρίχωσης που μας ταιριάζει και μετά αγοράζουμε μαγιό με ΕΚΠΤΩΣΗ -20%, με τη χρήση του κωδικού SEAYOU από την La Redoute! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Η αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής, δεν είναι θέμα συζήτησης σε ένα δείπνο τετ-α-τετ με τον υποψήφιο, και καμιά φορά, ούτε καν μεταξύ φιλενάδων. Πρόκειται για μια καθαρά προσωπική υπόθεση, που λίγο-πολύ έχει να κάνει με το πώς θέλετε να αισθάνεστε εσείς προσωπικά με την εικόνα σας γυμνή από τη μέση και κάτω. Αλλά το ερώτημα παραμένει ένα: Brazilian ή Hollywood;  

 Οι διαφορές μεταξύ των δύο ειδών αποτρίχωσης της (ευρύτερης) περιοχής του «μπικίνι», τις οποίες θα εφαρμόσετε σε ένα εξειδικευμένο στούντιο ομορφιάς με την βοήθεια μιας εξελιγμένης θεραπείας laser, είναι οι εξής:

Brazilian style: Αφήνει μια μικρή συστάδα τριχών σε κάθε επιθυμητό σχήμα -τρίγωνο, τετράγωνο, ορθογώνιο ή λωρίδα-, ενώ αποτριχώνει πλήρως την γύρω περιοχή.  

Hollywood style: Πλήρης εξαφάνιση των τριχών από παντού «εκεί κάτω».

Τι αρέσει σε σας και τι αρέσει στους άντρες

Έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημοσιεύθηκε στην περιοδική επιστημονική επιθεώρηση AMA Dermatology, αποκαλύπτει τις ...πιπεράτες προτιμήσεις των αντρών: 38% θεωρούνται ικανοποιημένοι από ένα επιμελημένο trimming (βλέπε Brazilian wax) ενώ ένα ποσοστό άνω του 25% επιθυμεί διακαώς μια εικόνα ολικής απουσίας τρίχας (βλέπε Hollywood wax), με την εικόνα «τρίγωνο των Βερμούδων» να προσελκύει σεξουαλικά άνω του 75% των αντρών».

Η επιστημονική άποψη

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν κάνουν αποτρίχωση στο μπικίνι, κυρίως με τη μέθοδο του κεριού. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal έδειξε ότι η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Κι αυτό επειδή η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να αφαιρέσει την προστατευτική εξωτερική μεμβράνη του δέρματος επιτρέποντας στους ιούς και στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα, με πιθανή συνέπεια την θυλακίτιδα, τις μολύνσεις και τα  εγκαύματα. «Μάλιστα, οι γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί είναι πιο ευάλωτες σε βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος και η ψευτομονάδα aeruginosa», αναφέρει η μελέτη.

Σε γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, όπου η αποτρίχωση με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως κερί, ξυράφι, αποτριχωτικές κρέμες προκαλεί ερεθισμούς, σημάδια, θυλακίτιδα (εγκλωβισμός των τριχών μέσα στο δέρμα), η laser αποτρίχωση αποτελεί τη μόνη ιατρικώς ενδεδειγμένη λύση, αρκεί να εφαρμόζεται και να επιβλέπεται από δερματολόγο. «Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο θύλακο της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν και δεν ενέχει κινδύνους για το δέρμα, τον οργανισμό ή τα εσωτερικά όργανα» λέει η Μαίρη Φιλιππαίου, πτυχιούχος αισθητικός και ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής MFDayspa.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Εξασφαλίζουμε απαλό δέρμα με την μέθοδο αποτρίχωσης που μας ταιριάζει και μετά αγοράζουμε μαγιό με ΕΚΠΤΩΣΗ -20%, με τη χρήση του κωδικού SEAYOU από την La Redoute! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.