Η Κάρπαθος μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο του CNN

karpathos
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2019

Το πανέμορφο νησί στη νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου κίνησε το ενδιαφέρον του CNN Travel το οποίο έφτασε ως τα Δωδεκάνησα και την Όλυμπο για να το εξερευνήσει.

Ταξιδεύουμε στα ελληνικά νησιά με την Aegean 

Στη μέση του Καρπάθιου πελάγους μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, στις νοτιοανατολικές πύλες του Αιγαίου, βρίσκεται ένα νησί με ποικιλία, αντίθεση και αρμονία γραμμών, όγκων και χρωμάτων, που το κάνουν απαράμιλλα γοητευτικό. Με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έντονο το στοιχείο της παράδοσης ανά τα χωριά της και ιδιαίτερα στην ορεινή Όλυμπο και πανέμορφεςπαραλίες, η Κάρπαθος δεν θα μπορούσε να μην κινήσει το ενδιαφέρον ξένων τουριστών και ξένων μέσων. 

 Ειδικά η παραδοσιακή Όλυμπος αποτελεί ένα χωριό στα βόρεια του νησιού, στην κορυφή ενός λόφου, περιτριγυρισμένου από μεγαλύτερα βουνά, που χαρακτηρίζεται συχνά ως «μπαλκόνι του Αιγαίου», για τη μοναδική θέα που προσφέρει, αλλά και «ζωντανό λαϊκό μουσείο», καθώς οι κάτοικοί του συνεχίζουν να φοράνε τις τοπικές ενδυμασίες, διατηρούν τους γλωσσικούς τους ιδιωματισμούς και χρησιμοποιούν παραδοσιακά εργαλεία στην αγροτική παραγωγή. Στην πλατεία του χωριού, με την εκκλησία που γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο, γίνεται ένα από τα πλέον φημισμένα πανηγύρια των Δωδεκανήσων, αν βρεθείτε ποτέ εκεί Αύγουστο. Ακόμη, όμως, και χωρίς πανηγύρι και γλέντι, οι βόλτες στα στενά σοκάκια, τα εκκλησάκια, οι ανεμόμυλοι του χωριού και το εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό, θα σας παρασύρουν στη μαγεία της Καρπάθου. 

Η παράδοση, η ισορία, οι αυθεντικές γεύσεις και φυσικά οι άνθρωποι της Καρπάθου πρωταγωνιστούν στο παρακάτω βίντεο. 

Γνωρίστε καλύτερα την Κάρπαθο εδώ

Ταξιδεύουμε στα ελληνικά νησιά με την Aegean