«Game Of Thrones»: Δέκα γκάφες που ξέφυγαν στο μοντάζ

game-of-thrones
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2019

Από ξεχασμένα ποτήρια καφέ και πλαστικά σπαθιά μέχρι continuity errors, οι παραγωγοί της σειράς απέδειξαν πως είναι άνθρωποι.

Το «Game Of Thrones» ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας πολλά ανάμεικτα συναισθήματα στους οπαδούς του. Πέραν όμως των μεγάλων ανατροπών (και της πολυσυζητημένης διαδικτυακής καμπάνιας για ριμέικ που ακολουθήσε), ο τελευταίος κύκλος της επικής σειράς φαντασίας θα μείνει γνωστός και για τα σφάλματα των παραγωγών. Επειδή όμως δεν είναι αλάνθαστος μόνο ο όγδοος κύκλος, σας παρουσιάζουμε δέκα μικρά και μεγάλα «λάθη» από όλη την τηλεοπτική ιστορία του «Game Of Thrones».

HBO

10. Ένας καφές χάλασε το γλέντι
Το πιο γνωστό σφάλμα των παραγωγών του HBO στον όγδοο κύκλο έχει να κάνει με ένα ποτήρι καφέ και είναι ίσως και το πιο εντυπωσιακό, αφού πέρασε απαρατήρητο από πολλά μάτια, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ξεκάθαρα στο γλέντι των ηρώων του Westeros. Το ΗΒΟ γρήγορα το αφαίρεσε με ψηφιακά μέσα και διασκέδασε τις εντυπώσεις μέσω Twitter. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ένας καφές χαλάει μια σκηνή. Σε μια κομμένη σκηνή στον τέταρτο κύκλο της σειράς ο Jaime Lannister (τον οποίο ενσαρκώνει ο Nikolaj Coster-Waldau) κρατά ένα ποτήρι καφέ με το κομμένο χέρι του.

HBO

9. Οι περούκες της Daenerys
Τα μαλλιά της Emilia Clarke δεν είναι λευκά ή μακριά όπως της Daenerys Targaryan, οπότε για τις ανάγκες του ρόλου της φόρεσε πολλές περούκες με διαφορετικές κομμώσεις. Όσο μεγάλη προσοχή όμως και να έδειξαν οι παραγωγοί της σειράς, δεν έλειψαν τα continuity errors, αφού κατά την διάρκεια ορισμένων σκηνών η κόμμωση της «Βασίλισσας των Δράκων» αλλάζει δραματικά. Η πιθανότερη εξήγηση για αυτό είναι πως η Clarke έβγαλε την περούκα στα διαλείμματα των γυρισμάτων και μάλλον φόρεσε μια άλλη κατά λάθος.

HBO

8. Ένας φορτιστής στα πόδια του Stannnis
Ο Stannnis Baratheon (Stephen Dillane) πεθαίνει στο πέμπτο κύκλο της σειράς από το χέρι της Brienne of Tarth (Gwendoline Christie), στο όνομα του πραγματικού βασιλιά Renly. Καθώς όμως ο Stannnis ακουμπισμένος σε ένα δέντρο και αργοπεθαίνει, ένα καλώδιο φαίνεται κάτω από τα πόδια του, το οποίο μάλιστα θυμίζει φορτιστή φορητού υπολογιστή. Δεν πρόκειται για κάποια «άγνωστη» τεχνολογία στον μαγικό κόσμο του Westeros, αλλά μάλλον για ένα μικρόφωνο που ξέχασαν να καλύψουν στο στάδιο του μοντάζ.

HBO

7. Οι ιππότες του Kingsguard δυσκολεύονται στα βασικά
Βρισκόμαστε στην αίθουσα του Σιδερένιου Θρόνου και η Cersei Lannister (Lena Headey) έχει καλέσει τον Ser Barristan (Ian McElhinney) για να του ανακοινώσει την «πρόωρη συνταξιοδότηση» του από τους Kingsguard. Αυτό όμως δεν ηχεί καλά στα αυτιά του, οπλίζεται και αφού εξηγεί πόσο εύκολα θα μπορούσε να εξοντώσει τους πέντε πρώην, πια, συναδέλφους του βρίσκονται μπροστά του, πετά το σπαθί  του και αποχωρεί. Οι εμφανώς ανακουφισμένοι Kingsguard επιστρέφουν σε στάση προσοχής, εκτός από έναν ο οποίος δυσκολεύεται εμφανώς να βάλει το σπαθί στο θηκάρι του, καθ’ όλη την διάρκεια της σκηνής. Ενδεχομένως με το να αφήσουν την γκάφα στο επεισόδιο, οι παραγωγοί ήθελαν να τονίσουν πόσο δίκιο είχε τελικά ο Ser Barristan.

HBO

6. Όταν το μαστίγιο της Nymeria μεταμορφώθηκε σε μαχαίρια
Η αναζήτηση εκδίκησης των Sand Snakes στον πέμπτο κύκλο του Game Of Thrones», ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ιστορίες  της σεζόν, για όλους τους λάθος λόγους – κακοί διάλογοι και μέτριες σκηνές μάχης, σε σχέση με όλα τα άλλα που έχουμε δει να συμβαίνουν στο Westeros. Σε αντίθεση με τις περισσότερες μάχες, όπου οι παραγωγοί δίνουν μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, η σύγκρουση των Sand Snakes με τον Jaime και τον Bronn (Jerome Flynn) είναι λίγο πρόχειρη, αφού το μαστίγιο που χρησιμοποιεί η Nymeria (Jessica Henwick) μεταμορφώνεται ξαφνικά σε μαχαίρια. Όπως και στην περίπτωση των περουκών της Daenerys, πρόκειται για ένα continuity error που ξέφυγε από τους παραγωγούς.

5. Τι δουλειά είχε ο George W. Bush στο King’s Landing;
Μετά την εκτέλεση του Ned Stark (Sean Bean), το κεφάλι του επικεφαλής των Stark τοποθετήθηκε στον τοίχο του King’s Landing. Δίπλα στο κεφάλι του Ned Stark υπάρχουν τα κεφάλια άλλων δύο άτυχων, με ένα αυτά να θυμίζει έναν άλλο πολιτικό ηγέτη, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush. Όπως φαίνεται το συνεργείο ειδικών εφέ αξιοποίησε ό,τι είχε στην διάθεση του για να «εμπλουτίσει» τον τοίχο και χρησιμοποίησε ένα ομοίωμα του 43ου Αμερικάνου προέδρου. Όπως φαίνεται αυτό δεν πέρασε τόσο απαρατήρητο, καθώς οι παραγωγοί του «Game Of Thrones αργότερα επεξεργάστηκαν ψηφιακά τις σκηνές όπου εμφανίζεται το συγκεκριμένο κεφάλι για να μοιάζει λιγότερο με αυτό του Bush.

HBO

4. Το μαγικό μαντίλι του Tyrion
Ο Tyrion Lannister (Peter Dinklage) αγαπά τις γυναίκες και το καλό κρασί και ως ευγενής πάντα έχει ένα μαντίλι μαζί του. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως το μαντίλι του έχει «μαγικές ιδιότητες» που γίνονται ξεκάθαρες σε μια από τις σκηνές του με την Cersei στον δεύτερο κύκο. Καθώς οι δύο χαρακτήρες συνομιλούν και ο Tyrion κάθεται σε ένα τραπέζι, έχοντας μόλις δειπνίσει, πετά το μαντίλι του δύο φορές, μετά το βγάζει από το πουκάμισο του και στην συνέχεια το πετάει για τρίτη φορά στο τραπέζι. Είτε λοιπόν όταν ήταν μικρός ο Tyrion είχε όνειρο να γίνει ταχυδακτυλουργός, είτε οι παραγωγοί δεν πρόσεξαν το continuity error στην διαδικασία του μοντάζ.

HBO

3. Το λαστιχένιο σπαθί του Jon Snow
Στην επική «Μάχη των Μπάσταρδων» ο Jon Snow (Kit Harington) επιχειρεί απεγνωσμένα να σώσει τον αδερφό του, τον Rickon Stark (Art Parkinson) καβαλώντας το άλογο του ανάμεσα στους δύο στρατούς. Το σχέδιο του όμως δεν πετυχαίνει και βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ολόκληρο στρατό, με μονάχα το θρυλικό σπαθί του, το Longclaw, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του επεισοδίου. Επειδή όμως θα ήταν δύσκολο για τον ηθοποιό να κουβαλά ένα τόσο βαρύ σιδερένιο σπαθί μαζί του σε όλες τις σκηνές, συχνά χρησιμοποιεί ένα λαστιχένιο αντίγραφο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην σκηνή που ο Snow τρέχει να καβαλήσει το άλογο του, καθώς το σπαθί στο θηκάρι του ανεμίζει, προδίδοντας την «εύκαμπτη» φύση του.

HBO

2. Το πρώτο επεισόδιο και ο πιλότος που δεν προβλήθηκε ποτέ
Όπως θα γνωρίζουν πολλοί οπαδοί της σειράς, το πρώτο επεισόδιο «πιλότος» του «Game Of Thrones» γυρίστηκε ουσιαστικά δύο φορές, καθώς η πρώτη εκδοχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των παραγωγών – ειδικά η ερμηνεία του Kit Harington. Αναπόφευκτα λοιπόν με όλα τα επιπρόσθετα γυρίσματα, το επεισόδιο που τελικά προβλήθηκε έχει αρκετά σφάλματα, καθώς αποτελείται ουσιαστικά από δύο διαφορετικές παραγωγές. Η σκηνή στην κρύπτη μεταξύ των Ned Stark και Baratheon (Mark Addy) είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική, αφού ήταν γυρισμένη σε φιλμ σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες σκηνές που γυρίστηκαν ψηφιακά. Αντίστοιχα η Sansa (Sophie Turner) μοιάζει αρκετά νεότερη στην σκηνή της με την Cersei και η ξανθιά περούκα του Tyrion «βγάζει μάτι», καθώς οι σκηνές αυτές γυρίστηκαν για τον πρώτο πιλότο, ένα χρόνο νωρίτερα.

HBO

1. Όταν ο Jorah ακούμπησε (και δεν μόλυνε) την Daenerys
Τα περισσότερα σφάλματα της λίστας έχουν να κάνουν με continuity errors ή λεπτομέρειες που ξέφυγαν από τα μάτια των παραγωγών στην διαδικασία του μοντάζ. Σε μια σκηνή του πέμπτου κύκλου ο Jorah Mormont (Iain Glen) χαιρετά την Daenerys με το δεξί του χέρι. Καθώς όμως συνεχίζει η σκηνή φαίνεται ξεκάθαρα πως ο εξόριστος άρχοντας από τον Βορρά την κρατά και με το αριστερό μολυσμένο χέρι του, κάτι που σημαίνει πως η «Βασίλισσα των Δράκων» θα έπρεπε να είχε μολυνθεί με την σπάνια νόσο greyscale στο Westeros. Δεδομένου ότι η ασθένεια είναι θανάσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξέλιξη της πλοκής και το μεγάλο φινάλε χωρίς την Daenerys θα ήταν ριζικά διαφορετικά.