Όσο καλοκαιριάζει, εκπαιδεύστε την επιδερμίδα σας να είναι λιγότερο λιπαρή

gunaika-ilios-kapelo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2019

Μάθετε τις αιτίες που δημιουργούν στο πρόσωπό σας «λαδίλα» και βρείτε τις λύσεις που θα την κάνουν πιο ματ, ακόμη και όταν απλώνετε «βαριά» αντηλιακά λάδια.

Η έντονη και επίμονη λιπαρότητα στο πρόσωπο προκαλείται από υπερβολικά ενεργούς σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι παράγουν υπερβολικές ποσότητες λιπαρών οξέων -το γνωστό σμήγμα. Το κυριότερο αισθητικό πρόβλημα είναι πως με την αύξηση της θερμοκρασίας στο περιβάλλον, η λιπαρότητα στο πρόσωπο πολλαπλασιάζεται. Συνήθως είναι ένα κληρονομικό «κουσούρι», ωστόσο, μπορεί να φταίει και οι λάθος τρόποι που φροντίζετε την επιδερμίδα σας (ελλιπής καθαρισμός, βαριές καλυπτικές φόρμουλες μακιγιάζ, υπερβολική χρήση ενυδατικών κρεμών, εσφαλμένες επιλογές αντηλιακών, όπως, βεβαίως, πρόχειρη διατροφή).

Εκπτώσεις έως -40% σε επώνυμα αντηλιακά!

Δείτε με μια ματιά τους λόγους που οι σμηγματογόνοι αδένες σας υπερλειτουργούν:  

- Φραγμένοι πόροι: Ακόμη και αν δεν έχετε από τη φύση σας λιπαρό δέρμα, η απουσία στοιχειώδους απολέπισης και καθαρισμού της επιδερμίδας, βουλώνει τους πόρους και κάποια στιγμή, οδηγεί το σμήγμα σε δραστική υπερέκρριση.  

 - Βαρύ μακιγιάζ: Η εμμονή σας σε make-up που δημιουργούν εφέ «μάσκας», εγκλωβίζουν ακόμη περισσότερο τους πόρους. Ακόμη και η πιο ματ υφή μιας βάσης μακιγιάζ, αν χρησιμοποιείται ως τέχνασμα ολικού καμουφλάζ (ρυτίδων, ακμής ή  ουλών), δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα σας να αναπνέει φυσιολογικά.

- Εμμονή σε προϊόντα περιποίησης, που έχουν βάση τα έλαια: Τα αγνά αποστάγματα ελαίων που υπάρχουν στις κρέμες ενυδάτωσης ή τους ορούς αντιγήρανσης είναι σημαντικά συστατικά θρέψης και μείωσης των σημαδιών γήρανσης. Ωστόσο, οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα, οφείλουν να επανεξετάσουν την ρουτίνα τους: το βούτυρο καριτέ, για παράδειγμα, είναι υπερβολικά «βαρύ» συστατικό, ενώ αντίθετα, τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ μειώνουν τα ξεσπάσματα λιπαρότητας και θα δώσουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

Οι κανόνες που θα κάνουν τη «λαδίλα» να εξαφανιστεί από προσώπου (γης):

- Μάσκα προσώπου, 2-3 φορές την εβδομάδα: Οι μάσκες συμβάλλουν στη μείωση της λιπαρής εμφάνισης στο πρόσωπο, κυρίως επειδή αποφράσσουν τους πόρους και επιτρέπουν στην λιπαρή επιδερμίδα να αναπνέει φυσιολογικά.

Ιδανικά συστατικά μιας τέτοιας μάσκας είναι το βάμμα πρόπολης, η ιαματική λάσπη, η βιταμίνη Ε, ο ελίχρυσος, η πανθενόλη, το αιθέριο έλαιο λεμονιού και το τσάι του βουνού.

 - Απολέπιση προσώπου, έως 2 φορές την εβδομάδα: Σε μεγαλύτερη συχνότητα ανοίγει περισσότερο τους πόρους και, σε επιδερμίδες με έντονη έκκριση σμήγματος πολλαπλασιάζει την λιπαρότητα. Προτιμήστε προϊόντα απολέπισης με συστατικά όπως η αγριοτριανταφυλλιά, jojoba, αργανέλαιο και τεϊόδεντρο.

- Η διατροφή που μειώνει τη λιπαρότητα: Τροφές λιπαρές και ζαχαρώδεις αποκλείονται από τα μενού σας. Σαλάτες, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες, επιβάλλονται.

- Καθημερινός καθαρισμός προσώπου με το Νο1 συστατικό: Σαλικυλικό οξύ. Η παράλληλη παρουσία βιταμινών Β, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων βοηθά στη δυναμική αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων και της έντονης λιπαρότητας και της ακμής. Προτιμότερο, σε μορφή τζελ.

- Η αρμόζουσα αντηλιακή προστασία: Η πλήρη θωράκιση κατά της υπέρυθρης ακτινοβολίας συνδυαστικά με την απόκτηση ενός ματ αποτελέσματος που διαρκεί, εμπεριέχει ειδικευμένη σύνθεση του αντηλιακού που φοράτε: υαλουρονικό οξύ (σφραγίζει την υγρασία της επιδερμίδας ενισχύοντας τη φυσική αναπλαστική ικανότητα του δέρματος), βιταμίνη Ε (ισχυρή αντιγηραντική προστασία και ενυδάτωση της επιδερμίδας) και οξείδιο του ψευδαργύρου (απορροφάται αμέσως και απλώνεται γρήγορα χωρίς να αφήνει «λαδίλα»).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ