Ήρθε η ώρα για ροδάκινο

rodakino
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Λατρεύουμε το άρωμά τους και τη δροσιά τους και περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία την εποχή τους για να τα απολαύσουμε. Εκτός, όμως, από αγαπημένο γλυκό φρούτο που σημαίνει καλοκαίρι, το ροδάκινο είναι και πολύ ωφέλιμο με πολλούς τρόπους.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή τους και αν σας αρέσει το άρωμα και η γλυκύτητά τους, θα πρέπει να τα έχετε ήδη στο πιάτο σας. Τα ροδάκινα, εκτός από σκέτα ως σνακ φρούτου, μπορείτε να τα απολαύσετε μέσα στη σαλάτα, το γιαούρτι, αλλά και σε smoothie ή χυμό. 

Είναι φιλικά για τη σιλουέτα μας, καθώς ένα μέτριο ροδάκινο αποδίδει μόλις 59 θερμίδες και μας παρέχει το 8% της ποσόητας καλίου που χρειαζόμαστε καθημερινά, που σημαίνει ότι παίζει το ρόλο του στην ισορροπία του οργανισμού και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της καρδιάς.

 Είναι επίσης πολύ ενυδατικό, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό, φτάνει το 90%, που σημαίνει ότι μας ενυδατώνει εσωτερικά και την ίδια στιγμή κάνει καλό στην επιδερμίδα μας.

Μας χαρίζει επίσης βιταμίνη C σε ποσοστό γύρω στο 15% αυτής που χρειαζόμαστε καθημερινά σε ποσότητα ενός φρούτου, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνοντας τη γήρανση του οργανισμού και την εμφάνιση ασθενειών.

Σημαντικό στοιχείο στα ροδάκινα είναι και η περιεκτικότητά τους σε διαλυτές φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο γαστρεντερικό, αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και ελέγχουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, ενώ παρουσιάζουν μικρή ποσότητα μαγνησίου και σιδήρου και ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη Α που κάνει καλό στην όραση.

Προτιμήστε τα βιολογικά, καθώς είναι από τα φρούτα που η λεπτή τους φλούδα επιρέπει εύκολα την εισχώρηση φυτοφαρμάκων στο εσωτερικό τους, πλύνετέ τα καλά και απολαύστε τα όλο το καλοκαίρι!