Η J.K. Rowling με τέσσερις νέες ιστορίες για τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ

harry-potter
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2019

Τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς που εξετάζουν σε βάθος τις παραδόσεις και την μαγεία στο Χόγκουαρτς κυκλοφορούν τέλη Ιουνίου.

Η J.K. Rowling πρόκειται να εκδώσει τέσσερις νέες ιστορίες που διαδραματίζονται στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ, περίπου 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς. Οι τέσσερις ιστορίες θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή μέσω της Pottermore Publishing και θα εξερευνήσουν «τις παραδόσεις και την μαγεία στην καρδιά της σειράς».

Τα βιβλία θα εστιάζουν σε συγκεκριμένα μαθήματα της σχολής μαγείας του Χόγκουαρτς, όπως ξόρκια, μαντεία, βοτανολογία και άμυνες κατά των σκοτεινών τεχνών. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς – «A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts» και «A Journey Through Potions and Herbology»  –  θα κυκλοφορήσουν στις 27 Ιουνίου.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο βιβλία της σειράς, το «A Journey Through Divination and Astronomy» και το «A Journey Through Care of Magical Creatures». Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα τέσσερα βιβλία θα περιλαμβάνουν σκίτσα, σημειώσεις και αναδρομές στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Rowling.

Το τελευταίο βιβλίο της κεντρικής σειράς εκδόθηκε το 2007, όμως η Βρετανίδα συγγραφέας έχει παραμείνει ενεργή και παράλληλα με την θεατρική παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία το 2016 στο Γουέστ Εντ, έχει βάλει την υπογράφη της σε μια πρίκουελ σειρά ταινιών.