Απαλό δέρμα στις φτέρνες σε 3 απλά βήματα

podia-fternes-gunaika-kalokairi-pisina-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ο χειρότερος εχθρός της εικόνας των ποδιών σας μέσα σε εξώφτερνες γόβες ή σανδάλια και πέδιλα, πρέπει να εκμηδενιστεί άμεσα.

Για τις περισσότερες γυναίκες, το ξηρό, σκασμένο δέρμα στις φτέρνες είναι απαγορευτικό για να επιδεικνύεται μέσα από ένα καλοκαιρινό ζευγάρι εξώφτερνα παπούτσια. Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο αισθητικό. Κάποιες φορές είναι και εξαιρετικά οδυνηρό, μιας και οι αφυδατωμένες, ολόξερες ρωγμές του δέρματος της φτέρνας, πονούν υπερβολικά αν είστε αναγκασμένες να δουλεύετε σε διαρκή ορθοστασία ή όταν πρέπει να διανύσετε μερικά χιλιόμετρα στο πρωινό σας τζόκινγκ.

Ευτυχώς, οι κατεστραμμένες φτέρνες μπορούν να θεραπευτούν πιο εύκολα από ό, τι νομίζετε, ακολουθώντας μια βραδινή κούρα με απλά ενυδατικά και μαλακτικά υλικά, πολλά από τα οποία σίγουρα έχετε στα ράφια του μπάνιου και της κουζίνας σας.

Βήμα #1: Μούλιασμα και απολέπιση

Δεδομένου ότι το δέρμα στη βάση του ποδιού και ειδικά στην περιοχή της φτέρνας είναι παχύτερο και πιο σκληρό από ότι σε άλλα μέρη του σώματος, απαιτεί λίγο περισσότερη προσπάθεια για να μαλακώσει και να ενυδατωθεί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι το μούλιασμα των ποδιών σας στη μπανιέρα ή σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, όπου θα προσθέσετε λίγο λευκό ξίδι. Για να ενισχυθεί η θεραπεία-spa, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια με πολύ μαλακτικές ιδιότητες σαν το σανδαλόξυλο ή τη λεβάντα. Μετά από περίπου 10 έως 15 λεπτά απολαυστικού και ανακουφιστικού μουλιάσματος, εφαρμόστε ελαφρόπετρα ή κάποιο γάντι απολέπισης για σκληρά σημεία και αφού ξεπλύνετε, στεγνώστε την περιοχή με μια καθαρή πετσέτα.

 Βήμα #2: Πλούσιο balm

Απλώστε μια ποσότητα από κάποια ειδική αλοιφή για τις φτέρνες με φυσικά συστατικά όπως γλυκερίνη, φυτική μενθόλη και έλαια σιτρονέλας, ευκάλυπτου, δενδρολίβανου, λεβάντας και θυμαριού. Εφαρμόστε το balm εκτελώντας πιέσεις μασάζ τοπικά και αμέσως μετά φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά καλτσάκια ώστε να απορροφηθεί το προϊόν βαθιά μέσα στο σκασμένο δέρμα και να συγκρατηθεί όλη η μαλακτική και ενυδατική ισχύς του, τις ώρες που θα κοιμάστε.

Βήμα #3: Καθημερινή ενυδάτωση με απλά, φυσικά υλικά

Ένα από τα πιο τέλεια ενυδατικά που παρέχει η φύση είναι το λάδι καρύδας, το οποίο είναι επίσης και αντιμικροβιακό. Ομοίως, το ακατέργαστο βούτυρο κακάο, το ελαιόλαδο και το μέλι, έχουν απίστευτες ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες και βοηθούν τις σκασμένες φτέρνες να γίνουν λείες και απαλές. Μετά το πρωινό ντους, στεγνώστε καλά την περιοχή των ποδιών και κάντε τοπικό μασάζ με κάποιο από τα παραπάνω συστατικά, περιμένοντας μερικά λεπτά να απορροφηθούν εντελώς, πριν φορέσετε τα εξώφτερνά σας με καμάρι -και άνεση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ