Οι πιο cool τρόποι για να ξεδιψάσετε την επιδερμίδα σας

derma-krema-kalokairi-ilios
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

5 απλές συμβουλές που θα μεταμορφώσουν -επιτόπου- το πρόσωπο και το σώμα σας σε ό,τι πιο δροσερό, ντελικάτο και άτρωτο από τη ζέστη, όλο το καλοκαίρι.

Ο βασικός κανόνας λέει ότι μια επιδερμίδα που έχει έλλειψη υγρασίας δείχνει ξηρό, θαμπό και άχρωμο. Μετάφραση: βαθιές ρυτίδες, ορατή γήρανση, έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το πρόβλημα γιγαντώνεται. Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να βρει μια όαση δροσιάς καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, υπάρχουν 5 απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε και να ξυπνάτε φρέσκια, λαμπερή και δροσερή.

Πίνετε πολύ νερό -ή κάτι εναλλακτικό

Οκτώ ποτήρια νερού ημερησίως διατηρούν το δέρμα υγιές. Δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να πίνετε αυτά τα οκτώ ποτήρια μέσα στην ημέρα; Συμπληρώστε τα γεύματά σας με εποχιακές τροφές όπως ωμά αγγούρια, κολοκύθια, πιπεριές, ντομάτες, ροδάκινα και μούρα -θεωρούνται από διατροφολόγους και δερματολόγους κορυφαίες πηγές ενυδάτωσης του δέρματος. Στο ενδιάμεσο, πίνετε πράσινο τσάι -αντικαθιστώντας τις αντίστοιχες δόσεις από καφέ και αναψυκτικά, που αφυδατώνουν περισσότερο την επιδερμίδα.

Buy now 

Clinique ID
Dramatically Different Hydrating Jelly+ Active Cartridge Concentrate For Pores& Uneven Tecture
Clinique

Κρέμα με δραστικά συστατικά για 24ωρη ενυδάτωση και προστασία από την περιβαλλοντική ρύπανση.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα που προάγουν την ενυδάτωση και την αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα

Τους θερμούς μήνες, η καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης πρέπει να περιέχει φόρμουλες που έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν περισσότερο νερό στα κύτταρα -όπως το υαλουρονικό οξύ. Μελέτες αποδεικνύουν ότι ένα ενυδατικό προϊόν με υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, και η ιδανική φόρμουλα της εποχής είναι μια κρέμα σε υφή τζελ, την οποία μπορείτε να εφαρμόζεται όσες φορές χρειάζεστε μέσα στην ημέρα ώστε να νιώθετε δροσερή, χωρίς να αισθάνεστε το δέρμα σας «βαρύ».

Buy now 

Ultra Facial Cream, Kiehl’s
Ανάλαφρη ενυδατική κρέμα προσώπου για επιδερμίδα λεία και υγιή.

Πολλαπλασιάστε στο δευτερόλεπτo τη φυσική υγρασία του προσώπου σας

Όσο είστε αναγκασμένες να εκτίθεστε στον ήλιο και τη ζέστη -είτε πρόκειται για εξωτερικές δουλειές είτε για προπόνηση- έχετε πάντα μαζί σας μια ενυδατική λοσιόν σε εύχρηστη μορφή σπρέι και ψεκάζετε το δέρμα σας όποτε νιώθετε τη «φούντωση» να σας πολιορκεί. Μετά από κάθε ψεκασμό έχετε τουλάχιστον μία ώρα επαρκούς ενυδάτωσης, μέχρι να φτάσετε σπίτι και να εφαρμόσετε μια ολοκληρωμένη κούρα ενυδάτωσης.

Buy now

Sorbet Water Mist
Dior

Ενυδατικό  mist που αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα.

Προφυλάξτε τη νεανικότητα των ματιών σας

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι το λεπτότερο και πιο ευαίσθητο κομμάτι του δέρματος σε όλο το σώμα, κάτι που συνεπάγεται ότι κάτω από υψηλές θερμοκρασίες συγκρατεί πολύ λιγότερη φυσική υγρασία και ελαστικότητα από κάθε άλλη περιοχή. Η μόνη σας ασφαλής επιλογή είναι μια ελαφριά κρέμα σε μορφή τζελ, την οποία θα απλώνετε πρωί-βράδυ.

Buy now

Life Plankton Essence Masc
Biotherm

Υφασμάτινη μάσκα με ιαματικό νερό για επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη, απαλή, με πιο νεανική όψη.

Ξεδιψάστε το δέρμα σας ενώ κοιμάστε

Αν νιώθετε το δέρμα σας κουρασμένο, αφυδατωμένο και πάνω από όλα, έντονα «φλογισμένο» από το στρες της δουλειάς ή τις έντονες αθλητικές σας δραστηριότητες, απλώστε μια ελαφριά μάσκα σε μορφή τζελ πάνω από τον ορό, πριν πέσετε για βραδινό ύπνο. Αυτή η τεχνική δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα, που επιτρέπει στα συστατικά του ορού να διεισδύσουν στο δέρμα ενώ κοιμάστε, χαρίζοντάς σας μια μαλακή, φρέσκια και πλήρως ξεδιψασμένη επιδερμίδα το επόμενο πρωί.

Toleriane Ultra Eye Contour
La Roche Posay

Κρέμα ματιών για μείωση των ερεθισμών και των οιδημάτων (στα φαρμακεία).

Vinosource S.O.S Intense Moisturizing Cream, Caudalie: Πλούσια ενυδατική κρέμα με φυσικά συστατικά για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα (στα φαρμακεία).

Ηydrating Face Mist H2 Rose, Korres: Αναζωογονητικό mist με Ροδόνερο και υαλουρονικό οξύ για τόνωση και μείωση της εμφάνισης των πόρων (στα φαρμακεία).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ