Νέο metal album για τον Christopher Lee

neo-metal-album-gia-ton-christopher-lee

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΙΟΥ 2013

Ο 90χρονος θρύλος της μεγάλης οθόνης, Christopher Lee, που έχει ενσαρκώσει μεταξύ άλλων το Δράκουλα και τον Σάρουμαν (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών), επιστρέφει πιο ακμαίος από ποτέ, στη metal σκηνή με το 2ο album του που έχει τον τίτλο «Charlemagne: The Omens Of Death».

Στις 27 Μαΐου κλείνει τα 91 χρόνια του και ο μοναδικός Christopher Lee θα τα γιορτάσει με την κυκλοφορία του νέου του heavy metal album. Πρόκειται για το δεύτερο «μέρος» της μουσικής αναζήτησης του γηραιότερου metal τραγουδιστή στον πλανήτη. Το πρώτο «Charlemagne: By The Sword» είχε κυκλοφορήσει το 2010 και ήταν ένα συμφωνικό ροκ άλμπουμ, με αναφορές στον Καρλομάγνο, τον οποίο ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μακρινό συγγενή από την πλευρά της μητέρας του.

Σύμφωνα με το δανέζικο περιοδικό gaffa, ο ίδιος ο ηθοποιός αναφέρει για το νέο μουσικό του εγχείρημα, ότι «το πρώτο album ήταν metal, αλλά το δεύτερο είναι πιο συμφωνικό. Είναι 100% heavy metal».

Στο ««Charlemagne: By The Sword» τη μουσική έχει γράψει (σε 7 από τα 10 κομμάτια) ο 33χρνος lead guitarist των Judas priest, Richie Faulkner. «Πολλά από τα τραγούδια υπήρχαν, αλλά έλειπαν τα riffs και τα τύμπανα. Σε άλλα τραγούδια πάλι, δεν υπήρχε καθόλου μουσική, ήταν απλά ο Christopher, ο οποίος τραγούδησε τα τραγούδια του. Θυμάμαι πόσο σουρεαλιστικό ήταν να κάθομαι στο στούντιό μου και να αντηχεί από τα ηχεία η φωνή του Σάρουμαν. Δεν έχω ιδέα τι θα σκέπτονταν οι γείτονές μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Richie Faulkner.

Η ιστορία του album βασίζεται, όπως και του πρώτου, σε μία υπόθεση όπου ο Christopher Lee με πρωταγωνιστικό φυσικά ρόλο, ενσαρκώνει τραγουδιστικά το ρόλο του Καρλομάγνου ως φάντασμα.

Μαζί με τον Christopher Lee στο album συμμετέχουν οι Vincent Ricciardi ως ο Καρλομάγνος σε νεαρή ηλικία, ο Phil S.P ως «Pippin The Short», ο Mauro Conti ως Πάπας Αδριανός, η Lydia Salnikova ως Hildegard, ο Gorgon Tittsworth ως Roland, ο Aaron Cloutier ως Duke Lop και ο Daniel Vasconcelos ως Oliver.

Στην κιθάρα είναι ο 21χρονος Hedras Ramos Jr., ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Axl Rose για να ανοίξει την περιοδεία του «Chinese Democracy» στη Γουατεμάλα, στο μπάσο ο Hedras Ramos Sr. και στα τύμπανα ο Ollie Usiskin.

Το album περιλαμβάνει τα κομμάτια:

01. The Portent (4:29)

02. Charles The Great (6:23)

03. The Siege (7:09)

04. Massacre Of The Saxons (5:41)

05. Dawning Of A New Age (4:40)

06. Let Legend Mark Me As The King (5:45)

07. The Betrayal (5:02)

08. The Devil's Advocate (4:54)

09. The Ultimate Sacrifice (5:09)

10. Judgment Day (3:41).

Σόφη Ζιώγου