Προκαλεί η Madonna συγκρίνοντας την διαρροή του «Rebel Heart» με βιασμό

madonna Neil Hall
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

«Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την αναλογία επειδή με βίασαν στα 19» απάντησε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια στους επικριτές της.

Τεράστιο σάλο έχουν προκαλέσει δηλώσεις τις Madonna σχετικά με την διαρροή τραγουδιών από «Rebel Heart» το 2015. Συζητώντας τις χαμηλές πωλήσεις του δίσκου στους New York Times, η «Βασίλισσα της Pop» σχολίασε πως ένιωσε «συντετριμμένη» από την διαρροή του άλμπουμ και την συνέκρινε με βιασμό.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο συντετριμμένη ήμουν. Μου πήρα χρόνο μέχρι να συνέλθω και άφησε τόσο άσχημη γεύση στο στόμα μου που δεν ενδιαφερόμουν πραγματικά να κάνω μουσική. Ένιωσα σαν να με βίασαν» δήλωσε η Madonna στην συνέντευξη της.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2015, όμως μετά την διαρροή πολλών τραγουδιών το «Rebel Heart» τελικά βγήκε τρεις μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2014. Μετά από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκε ο ένας Ισραηλινός χάκερ, ο οποίος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις της Madonna έβαλαν φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να επικρίνουν με καυστικό τρόπο την σύγκριση μεταξύ της πειρατείας της μουσικής και του βιασμού. Η 60χρονη τραγουδίστρια «απάντησε» στις επικρίσεις τονίζοντας έχει το δικαίωμα να κάνει την αναλογία γιατί η ίδια είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν 19 ετών.

Σε ανάρτηση της στο Instagram η Madonna κατήγγειλε την δημοσιογράφο του σχετικού άρθρου επειδή επέλεξε να εστιάσει σε «ασήμαντα και επιφανειακά ζητήματα όπως την εθνικότητα της αντικαταστάτριας μου ή το ύφασμα των κουρτινών μου και ατελείωτα σχόλια για την ηλικία μου τα οποία ποτέ δεν θα αναφερόντουσαν εάν ήμουν άνδρας» έγραψε η Madonna στην ανάρτηση της.

«Οι γυναίκες δυσκολεύονται πραγματικά να στηρίξουν άλλες γυναίκες, ακόμα και εάν υποκρίνονται πως είναι διανοούμενες φεμινίστριες. Λυπάμαι που πέρασα πέντε λεπτά μαζί της. Με κάνει και νιώθω βιασμένη. Και ναι, έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτή την αναλογία επειδή με βίασαν στην ηλικία των 19. Επιπλέον αποδείξεις πως οι σεβάσμιοι New York Times είναι ιδρυτές της Πατριαρχίας. Και λέω – θάνατος στην πατριαρχία που βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία. Δεν θα σταματήσω να πολεμώ για να την εξολοθρεύσω» κατέληξε η απάντηση της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.