Τρία μέρη για διαφορετικό παγωτό στην Αθήνα

dickie-dee
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Βαρεθήκατε τα κλασικά παγωτά; Αναζητάτε το καινοτόμο και το ριζοσπαστικό ακόμη και στην παγωμένη αυτή απόλαυση; Τότε τα παρακάτω μέρη με τις ξεχωριστές καλοκαιρινές δημιουργίες μπορεί και να γίνουν το νέο σας στέκι.

Dickie Dee, Σύνταγμα
Εδώ θα απολαύσετε soft artisanal παγωτό σε απίστευτες γεύσεις που ξεφεύγουν από τη βανίλια, σοκολάτα και ανάμεικτο, όπως δροσερό ανθόγαλο, τριαντάφυλλο που θυμίζει λουκούμι, κρέμα μάνγκο, μαύρη σοκολάτα που είναι vegan και φιστίκι Σικελίας. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι απλά. Μπορείτε να κάνετε αναδρομή στα παιδικά σας χρόνια και να απολαύσετε το παγωτό σας... τυλιγμένο σε μαλλί της γριάς, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και με διάφορα τόπινγκς που θα σας κάνουν να νιώσετε παιδιά. Info: Βουλής 23, Σύνταγμα.

IceRoll, Γλυφάδα
Αν η ιδέα του πραγματικού παγωτού χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητά πρόσθετα, με φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά να γίνονται παγωτό μπροστά στα μάτια σας σας αναστατώνει, τότε το IceRoll θα αποτελέσει ιδιαίτερη εμπειρία για εσάς. Αν, μάλιστα, το παγωτό σε ρολό σας εξιτάρει, τότε στο IceRoll θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία παγωτού. Το γάλα που προμηθεύονται καθημερινά είναι φρέσκο από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ενώ η πλειονότητα των υλικών που χρησιμοποιούν προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς και έτσι, σας δίνεται η επιλογή να εμπλουτίσετε το παγωτό σας με ολόφρεσκα φρούτα εποχής και υγιεινά super foods, σε μια διαδικασία που πραγματοποιείται μπροστά σας. Παγωτά με φιστικοβούτυρο, ινδοκάρυδο, με γεύση… μπουγάτσας και τσουρεκιού, γεύσεις vegan, αλλά και πρωτότυπες, όπως κοκτέιλ που γίνονται παγωτό, όλα σας περιμένουν στα υποκαταστήματα σε Γλυφάδα και Μοναστηράκι. Info: Αθηνάς 2 & Ερμού
Μοναστηράκι και Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα.

Solo Gelato, Χαλάνδρι
Έχει πάρει την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012, έχει κερδίσει Χρυσό βραβείο Γεύσης το 2018 στα Best Greek Food Awards κι όπως καταλαβαίνετε δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε παγωτό, αλλά για ένα αυθεντικό, ιταλικό gelato με ελάχιστα λιπαρά (μόλις 5%), το οποίο παρασκευάζεται με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, και συγκεκριμένα φρέσκο γάλα και φρούτα. Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιά «παγωτοποιός», χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με εκλεκτές πρώτες ύλες και φυσικά χωρίς έτοιμα μείγματα. Φυσικά δεν λείπει και η ποικιλία από γεύσεις, όπως παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, σορμπέ σοκολάτας με κακάο Criollo, φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP) και πολλά ακόμη, με επιλογές και χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) ή γλουτένη. Info: Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι.