4 αεροσυνοδοί εξηγούν τα μυστικά ομορφιάς εν πτήσει

aerosunodos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ή αλλιώς, πώς να νιώθετε φρέσκια και όμορφη κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδού -και αμέσως μετά.

Ακόμη και μια ημίωρη πτήση σε κοντινούς προορισμούς, μπορεί να θέσει την επιδερμίδα σας -όπως, φυσικά και το σύνολο του οργανισμού-  σε κατάσταση στρες, ένα γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με το «φόβο» για τα αεροπλάνα, όσο κυρίως με τις διαταραχές που βιώνετε εξαιτίας των διακυμάνσεων πίεσης και της έλλειψης φυσικού αέρα στο θάλαμο επιβατών. Δεν είναι μύθος ότι οι συχνές πτήσεις μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα στην όψη σας (ξηρότητα, γενική κόπωση, μαύροι κύκλοι, επιδείνωση των ρυτίδων έκφρασης), πόσω μάλλον όταν μιλάμε για πολύωρες αποδράσεις με αεροπλάνο σε πιο μακρινούς προορισμούς -που μπορεί να ξεπεράσουν τις 10 ώρες συνεχούς πτήσης. Διαβάστε τι συμβουλεύουν οι «ειδικές» στον τομέα ομορφιάς εν πτήσει:

Angelina Sabatino, Etihad Airways (Αραβικά Εμιράτα): «Δουλεύοντας συνήθως πάνω από 12 ώρες εν πτήσει, και μερικές μέρες πάνω από 20, η βασική μου έγνοια είναι η ενυδάτωση του προσώπου μου. Ο κλιματισμός μέσα στο αεροσκάφος και η έλλειψη αληθινού, φρέσκου αέρα, είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε ευαίσθητης επιδερμίδας. Προτιμώ βάσεις μακιγιάζ με φόρμουλες εξαιρετικά φίνες και διάφανες και εφαρμόζω ενυδατική κρέμα κάθε δυο ώρες».

 Anoushka Urban, Thomas Cook Airlines (Ηνωμένο Βασίλειο):

«Σπάνια θα ξεπεράσω τις έξι ώρες πτήσης, οπότε η ενυδάτωση δεν είναι η πρώτη μου ανάγκη, όσο η διατήρηση της τέλειας όψης μου πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της πτήσης. Βασικό μου αξεσουάρ ομορφιάς είναι ένα κρεμώδες foundation με ματ αποτέλεσμα, το οποίο απλώνω σε καθαρή επιδερμίδα μισή ώρα πριν την αναχώρηση. Πιθανώς να φρεσκάρω την όψη μου άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της πτήσης, χρησιμοποιώντας λίγη πούδρα, ώστε να εξαφανίσω τη λιπαρότητα».

Georgia Leigh Williams, American Airlines (ΗΠΑ): «Έχω επιλέξει να εργάζομαι στις απευθείας πτήσεις από Ντάλας προς Σίδνεϊ (τρεις φορές την εβδομάδα), επειδή οι αμοιβές είναι πολύ καλύτερες. Ωστόσο, οι απαιτήσεις ενός τέτοιου ταξιδιού -πάνω από 14 ώρες-, έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα μου: ξηρότητα, μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και διαρκής επαγρύπνηση (βλέπε αϋπνία), είναι παράγοντες που μπορεί να γεράσουν πρόωρα ακόμη και την πιο νεανική επιδερμίδα. Γι’ αυτό επιλέγω ένα μόνο προϊόν, που μπορεί να αντιστρέψει όλα αυτά τα αρνητικά συμπτώματα:  “αόρατη” συσφιγκτική και ενυδατική μάσκα προσώπου με βιταμίνες, αγνά έλαια και αντιοξειδωτικούς παράγοντες».  

Isa Yiu, Cathay Pacific (Χονγκ Κονγκ): «Συνήθως, οι ώρες πτήσης μου δεν ξεπερνούν τα 90 λεπτά, όμως νιώθω διαρκώς σίγουρη ότι η όψη του προσώπου μου παραμένει ήρεμη, δροσερή και τονωμένη, χάρη σε ένα προϊόν, το οποίο εφαρμόζω λίγα λεπτά πριν την επιβίβαση και κάθε φορά, που αισθάνομαι «σφιγμένη» κατά τη διάρκεια της πτήσης: Σπρέι ιαματικού νερού. Προσφέρει καταπραϋντικά, αντιερεθιστικά και απαλυντικά οφέλη, στο δευτερόλεπτο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ