Σύντομα έρχεται το σατυρικό ντοκιμαντέρ του Iggy Pop με θέμα το τίποτα

iggy-pop Denis Balibouse
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ του «In Praise of Nothing» που θα κυκλοφορήσει σε 35 γλώσσες.

Μετά την καταιγιστική εμφάνιση του στην πλατεία Νερού, ο Iggy Pop έδωσε μια πρώτη ματιά στο σατυρικό ντοκιμαντέρ «In Praise of Nothing», όπου έχει τον ρόλο του αφηγητή. Όπως αποκαλύπτει ο τίτλος του, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιδέα του «τίποτα» και πιο συγκεκριμένα τι θα έλεγε η ιδέα στους ανθρώπους εάν μπορούσε να μιλήσει.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του «In Praise of Nothing»

Το «In Praise Of Nothing» θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας streaming Mubi στις 21 Ιουνίου. Ο Iggy Pop είχε μοιραστεί ορισμένα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ τον περασμένο Μάρτιο, όταν και είχε αποκαλύψει πως η ταινία έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του, συνολικά 68 κινηματογραφιστές εργάστηκαν σε πάνω από 70 χώρες για την δημιουργία του «αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ παρωδία» διάρκειας 78 λεπτών. Στα αποσπάσματα και το τρέιλερ της ταινίας ο 72χρονος μουσικός ενσαρκώνει την ιδέα του τίποτα και μιλά με ομοιοκαταληξίες καθώς παρατηρεί τους ανθρώπους.

Παράλληλα όμως με το ντοκιμαντέρ, ο Iggy Pop έδωσε πληροφορίες για ένα νέο βιβλίο με στίχους του που θα εκδοθεί το φθινόπωρο στα πλαίσια εορτασμού της 50ής επετείου από την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου των Stooges.

Το «‘Till Wrong Feels Right» θα περιλαμβάνει τους στίχους πάνω από 100 τραγουδιών, μαζί με φωτογραφίες, αναμνηστικά και ανέκδοτες σημειώσεις από τον τραγουδιστή. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται επίσης σχόλια πάνω στις μεγάλες στιγμές της λαμπρής καριέρας του Iggy Pop, από την Debbie Harry των Blondie και τον Marc Bolan των T. Rex.