Πώς και γιατί η κακή στάση του προσώπου, σας γερνάει πρόωρα

grafeio-gunaika-omorfia-xamogelo-gualia
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Με μερικές απλές «διορθωτικές» κινήσεις στο γραφείο ή στο σπίτι, η επιδερμίδα σας θα κάνει χρόνια να γεράσει...

Η σημασία της καλής στάσης του σώματος όταν στέκεστε ή περπατάτε -και, κυρίως, όταν δουλεύετε μπροστά από έναν υπολογιστή- έχει σημαντικά οφέλη στηνμυοσκελετική σας υγεία μακροπρόθεσμα, αλλά πρωτίστως, έχει την ιδιότητα να σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη και πιο λυγερή, άμεσα. Για παρόμοιους λόγους -ίσως και ακόμη πιο σημαντικούς όταν μιλάμε για την καλή όψη της επιδερμίδας σας-, είναι σκόπιμο να υιοθετήσετε και μια καλή στάση προσώπου. Τι εννοούμε; Η Britta Plug, μια διάσημη δασκάλα γιόγκα και ειδικευμένη θεραπεύτρια στην ολιστική αισθητική με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει:

«Χωρίς να το αντιλαμβάνεστε πραγματικά, πάρα πολλές ώρες μέσα στην ημέρα το πρόσωπό σας είναι μονίμως σκυφτό πάνω από μια οθόνη laptop, tablet ή smartphone, ένα γεγονός που οδηγεί το λεπτό δέρμα του προσώπου σας να “κρεμάει”, επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία χαλάρωσης. Απ’ την άλλη, όταν δουλεύετε υπό καθεστώς έντονου στρες η επιδερμίδα σας έχει την τάση να συσπάται διαρκώς ή να μένει σταθερά σφιγμένη, συνδυαστικά με ποικίλες άλλες αφύσικες εκφράσεις του προσώπου, που οδηγούν μοιραία σε εντονότερες ρυτίδες έκφρασης».

Η Plug τονίζει ότι η κακή στάση του προσώπου αποτελεί απλώς μια επέκταση της κυριαρχίας του άγχους που διέπει το σύνολο του σώματος, συμβουλεύοντας να μάθετε να αναγνωρίζετε και να διορθώνετε τις ασυναίσθητες στάσεις του προσώπου σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με την σπονδυλική σας στήλη: «Οδηγώντας το κεφάλι σας να κοιτά περισσότερο ευθεία παρά χαμηλά, διατηρώντας περισσότερο ίσιο τον αυχένα και οδηγώντας το πιγούνι σας να είναι μονίμως σε ορθή γωνία με το λαιμό, έχετε κερδίσει το μισό παιχνίδι στη μάχη με τις ρυτίδες και τη χαλάρωση όταν βρίσκεστε στη δουλειά», συμβουλεύει η Plug και προσθέτει: «Το άλλο μισό έχει να κάνει με κινήσεις μασάζ και ασκήσεις γιόγκα προσώπου».

Δείτε στο βίντεο, τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις anti-aging face yoga  

Δυο πολύ πιο απλά κόλπα, που προτείνει η Plug: «Στο γραφείο, τοποθετήστε την οθόνη του υπολογιστή λίγο ψηλότερα από το ύψος των ματιών. Στο σπίτι, προτιμήστε να σερφάρετε στο διαδίκτυο και στους λογαριασμούς σας στα social media ξαπλωμένη στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Ποτέ σκυφτή».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ