Τεράστια δωρεά της Ariana Grande στο Planned Parenthood μετά την απαγόρευση αμβλώσεων

ariana-grande Carl Timpone
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η Αμερικανίδα pop star δώρισε στην οργάνωση αναπαραγωγικής υγείας όλα τα έσοδα της πρόσφατης συναυλίας που έδωσε στην Ατλάντα.

Το ποσό των 250.000 δολαρίων δώρισε η Ariana Grande στην μη-κερδοσκοπική οργάνωση αναπαραγωγικής υγείας Planned Parenthood μετά την ψήφιση ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου στην Τζόρτζια που θέτει σοβαρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις. Την είδηση επιβεβαίωσε στο περιοδικό People η πρόεδρος της οργάνωσης Dr. Leana Wen, ευχαριστώντας παράλληλη την τραγουδίστρια και λέγοντας πως η δωρεά έγινε σε μια «κρίσιμη εποχή» για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με άρθρο του TMZ η Αμερικανίδα pop star αποφάσισε να κάνει δωρίσει όλα τα έσοδα της συναυλίας που έδωσε στην Ατλάντα στις 8 Ιουνίου, μετά την υπογραφή του σχετικού νομοσχεδίου που απαγορεύει τις εκτρώσεις όταν διαπιστωθεί χτύπος καρδιάς στο έμβρυο, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Πέραν όμως της Ariana Grande και πλήθος άλλων αστέρων την μουσικής και του κινηματογράφου, τόσο η Disney όσο και το Netflix έχουν δηλώσει πως θα αποσύρουν τις παραγωγές τους από την Τζόρτζια σε περίπτωση που περάσει ο σχετικός νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή τον προσεχή Ιανουάριο. Τα τελευταία δέκα χρόνια η πολιτεία έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «Χόλυγουντ του Νότου» λόγω των πολλών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών που έχει προσελκύσει χάρη στις φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις που προσφέρει, οπότε η «απειλή» των δύο στούντιο είναι σημαντική.

REX/Shutterstock / Todd Williamson

«Έχουμε τόσες πολλές γυναίκες που εργάζονται σε παραγωγές στην Τζόρτζια, των οποίων τα δικαιώματα, όπως και εκατομμυρίων άλλων, θα περιοριστούν σημαντικά από αυτόν τον νόμο. Για αυτό θα συνεργαστούμε με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και άλλους για να πολεμήσουμε στα δικαστήρια. Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, θα συνεχίσουμε τα γυρίσματα εκεί – ενώ παράλληλα στηρίζουμε συνεργάτες και καλλιτέχνες που επιλέγουν να μην συνεχίσουν οι ίδιοι. Εάν ποτέ τεθεί σε εφαρμογή, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε ολόκληρη την επένδυση μας στην Τζόρτζια» είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ο chief content officer της υπηρεσίας streaming, Ted Sarandos.