Πέντε αλάνθαστοι τρόποι να χάσουμε την κοιλίτσα

gunaika-soma-koilia-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η λίγο μεγαλύτερη κοιλίτσα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς, γι’ αυτό και οι ειδικοί του dietzone.gr μας δείχνουν το δρόμο να το αντιμετωπίσουμε, τώρα που είναι και πιο... εμφανές.

Όσα και να μας πουν, όσα και να δούμε, κύριο ρόλο στο θέμα «κοιλιά» παίζει καταρχάς η ισχυρή μας θέληση να τη χάσουμε και έπειτα, το πείσμα και η υπομονή να συνδυάσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με τη σωματική δραστηριότητα, πράγμα που θα επιταχύνει την προσπάθειά μας.

Παρακάτω σας έχουμε πέντε αλάνθαστες οδηγίες για να κάνετε την κοιλίτσα σας να αποτελέσει σύντομα ανάμνηση:

Δεν αμελούμε τα γεύματα μας
Τα συχνά και τακτικά γεύματα είναι βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής. Μας προφυλάσσουν από ανθυγιεινές λιγούρες, άσκοπο τσιμπολόγημα, υπερφαγικά επεισόδια αλλά και γενικότερα  από τη λαιμαργία. Επίσης, μας βοηθούν στην προσπάθειά μας να χάσουμε λίπος, με το να τροφοδοτούμε συνεχώς τον οργανισμό μας με τροφή που λειτουργεί ως καύσιμο και μας αποτρέπει από το να χάνουμε τον έλεγχο. Βέβαια δεν εννοούμε να τρώμε ό,τι να ναι, αλλά να επιλέγουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, τα οποία να συνδυάζουν την κατανάλωση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους (άπαχη πρωτεϊνη, φρούτα, λαχανικά αλλά και σύνθετους υδατάνθρακες).

Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο  το αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ, είτε είναι μεγάλη είτε είναι μικρή, επηρεάζει το μεταβολισμό μας, καθώς τον επιβραδύνει και επιπλέον, μας φορτώνει με περιττές «κενές» θερμίδες. Αφού λοιπόν λαμβάνουμε περιττές θερμίδες και ο μεταβολισμός μας έχει χαμηλότερες τιμές, το λίπος αυτό που λαμβάνουμε αποθηκεύεται στην κοιλιά μας. Επομένως προτιμήστε να αποφεύγετε την κατανάλωση του και στη θέση του να πιείτε πιο υγιεινά ροφήματα. Αν πάλι δεν μπορείτε χωρίς καθόλου αλκοόλ, 2-3 ποτήρια κρασί την εβδομάδα είναι καλή επιλογή!

Κάνουμε παραπάνω αερόβια άσκηση
Η αερόβια άσκηση είναι η ιδανική επιλογή για απώλεια βάρους και λίπους, οπότε συστήνεται για σίγουρα 2-3 φορές την εβδομάδα. Μας βοηθά να ανεβάζουμε παλμούς και αυτό συμβάλλει στην ταχύτερη απώλεια λίπους. Ένας παλμογράφος θα βοηθούσε πολύ στη διαδικασία αυτή, για να υπολογίζετε κυρίως να έχετε 130-150 παλμούς!

Υιοθετούμε τη διαλειμματική προπόνηση
Η διαλειμματική προπόνηση αφορά την έντονη αερόβια άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αυξομειώνουμε τους παλμούς μας, κάτι που προκαλεί περισσότερη εφίδρωση, άρα περισσότερη απώλεια λίπους. Για παράδειγμα, μπορείτε κάνοντας διάδρομο να τρέξετε 30 δευτερόλεπτα και τα άλλα 30 δευτερόλεπτα να περπατήσετε ή να κάνετε υψηλής έντασης άσκηση για 20-40 λεπτά. Για όσους θέλουν να κάψουν λίπος συστήνεται ανεπιφύλακτα η διαλειμματική προπόνηση, καθώς ωθείτε τον οργανισμό σας να καίει τα μέγιστα.

Σηκώνουμε  άφοβα βάρη
Πέρα από τη σωστή διατροφή και την αερόβια άσκηση, χρειάζονται και τα βάρη στη ζωή μας για να κάψουμε το ανεπιθύμητο λίπος. Τα βάρη, αυξάνουν τη μυϊκή μας μάζα, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού μας, άρα και την καύση του αποθηκευμένου λίπους. Σηκώστε επομένως βάρη, κάντε κοιλιακούς, κάμψεις, ραχιαίους, ενδυναμώστε τον κορμό σας και θα δείτε ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα θα φεύγει το λίπος και θα αρχίζουν να εμφανίζονται πιο καθαρά οι μύες του σώματός σας.

www.dietzone.gr