Έφτασε το πρώτο τρέιλερ του «Doctor Sleep»

doctor-sleep
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ewan McGregor και Rebecca Ferguson πρωταγωνιστούν στο σίκουελ της «Λάμψης» του Steven King.

Τα μυθιστορήματα του Stephen King έχουν γίνει ανάρπαστα τα τελευταία χρόνια στο Χόλυγουντ και πολλά από αυτά έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία – όπως το «Αυτό» και πιο πρόσφατα το «Νεκρωταφίο Ζώων». Μια από τις πολυαναμενόμενες νέες μεταφορές είναι του «Doctor Sleep», της συνέχειας της «Λάμψης», όπου πρωταγωνιστούν οι Ewan McGregor και Rebecca Ferguson. Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Mike Flanagan κυκλοφορεί το φθινόπωρο και οι παραγωγοί έδωσαν στην δημοσιότητα ένα πρώτο τρέιλερ.

Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του ενήλικα πια Danny Torrance, ο οποίος έχει γίνει αλκοολικός και προσπαθεί να καταπιέσει τα «χαρίσματα» του μετά τα τρομακτικά γεγονότα στο Overlook Hotel. Όπως αποκαλύπτει όμως το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας, μια νεαρή κοπέλα που έχει αντίστοιχες δυνάμεις μπαίνει ξαφνικά στην ζωή του Danny (ή Dan, όπως αποκαλεί τον εαυτό του πια) και μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα μεγαλύτερο εχθρό.

Όταν την περασμένη χρονιά ανακοινώθηκε πως θα γυριστεί μια κινηματογραφική μεταφορά του «Doctor Sleep», είχαν εκφραστεί απορίες για το εάν θα είχε αναφορές στην κλασική ταινία του Stanley Kubrick. Το πρώτο βιβλίο είχε μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη από τον Kubrick το 1980 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, όμως και ο συγγραφέας είχε απογοητευτεί από τις αλλαγές που έκανε ο σκηνοθέτης.

Έτσι λοιπόν ο King γύρισε μια δική του τηλεοπτική μεταφορά το 1997, ενώ στο «Doctor Sleep» που εκδόθηκε το 2013 αγνοεί συνειδητά τις αλλαγές του Kubrick. Παρά τις προσπάθειες του King όμως να «υποβαθμίσει» την ταινία του Kubrick, οι παραγωγοί της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Doctor Sleep» φρόντισαν να καταστήσουν σαφές πως η νέα ταινία ακολουθεί τα γεγονότα της «Λάμψης» με τον Jack Nicholson.

Το τρέιλερ άλλωστε ολοκληρώνεται με τον χαρακτήρα του McGregor να κοιτά μέσα από μισοσπασμένη πόρτα όπως ο πατέρας του στο δραματικό φινάλε της πρώτης ταινίας.