Όταν ο Thor βρήκε δουλειά στον Spider-Man

tom-holland-chris-hemsworth Tom Holland
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ο Chris Hemsworth έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον Tom Holland να επιλεγεί στον ρόλο του νεαρού ήρωα της Marvel Comics.

Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ήταν η εμφάνιση του Spider-Man στο «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» το 2016. Μέχρι τότε η Sony είχε τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα χρήσης του χαρακτήρα στην μεγάλη οθόνη, όμως η πίεση του κοινού την ώθησε να βρει μια λύση με τις Marvel και Disney για να ενσωματώσουν τον Spider-Man στις ταινίες των Εκδικητών.

Η πετυχημένη πρώτη εμφάνιση του Spider-Man στην ταινία των Joe και Anthony Russo οφείλεται εν πολλοίς στην εκπληκτική ερμηνεία του Tom Holland στον ρόλο. Με τον Βρετανό ηθοποιό πίσω από την μάσκα του Spider-Man, ο χαρακτήρας που δημιούργησε ο Stan Lee έχει αποθεωθεί τόσο από τους κριτικούς, όσο και από τους θεατές. Πέραν όμως του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του, ο Holland κατάφερε να επιλεγεί για τον ρόλο (κατά ένα βαθμό) χάρη στην γνωριμία του με τον Chris Hemsworth – τον κινηματογραφικό Thor.

«Είχαμε δουλέψει μαζί στο “Στην καρδιά της θάλασσας” και προφανώς μετά μέσω των Εκδικητών. Όταν τον περνούσαν από κάστινγκ για τον Spider-Man, έκανα ό,τι μπορούσα – πήρα ένα τηλέφωνο και είπα πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και έχει τόση μεγάλη καρδιά και εκτίμηση» δήλωσε ο Hemsworth στο Entertainment Weekly, συμπληρώνοντας πως οι δύο ηθοποιοί είναι πολύ καλοί φίλοι και ότι υπάρχει ένας μεγάλος αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ τους.