Πρώτη ματιά στο «West Side Story» του Steven Spielberg

west-side-story
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ανακοινώθηκε αναλυτικά το ταλαντούχο καστ του ριμέικ, που περιλαμβάνει «νέο αίμα» και επιστροφές γνώριμων προσώπων.

Παράλληλα με τον Ιντιάνα Τζόουνς, ο Steven Spielberg αποφάσισε να γυρίσει ένα φιλόδοξο ριμέικ του κλασικού musical «West Side Story». Μαζί με το καστ του ριμέικ, οι παραγωγοί έδωσαν στην δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Tony και της Maria, ο Spielberg επέλεξε τον, γνωστό από το «Baby Driver», Ansel Elgort και την πρωτοεμφανιζόμενη Rachel Zegler, αντίστοιχα.

Πέραν όμως των νέων ηθοποιών, το ριμέικ θα περιλαμβάνει ορισμένα γνώριμα πρόσωπα, όπως της Rita Moreno που είχε τιμηθεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Anita στην κλασική μεταφορά του έργου το 1961. Πίσω από τις κάμερες η Moreno έχει αναλάβει χρέη εκτελεστικού παραγωγού στην ταινία, ενώ μπροστά από τον φακό του Spielberg θα εμφανιστεί στον ρόλο της Valentina, της ιδιοκτήτριας του γωνιακού μαγαζιού όπου εργάζεται ο Tony. Πρόκειται για έναν ρόλο που δημιουργήθηκε ειδικά για την Moreno, καθώς στην κλασική εκδοχή του musical ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι ο Doc.

Η Rita Moreno «επιστρέφει» στο κλασικό musical που της χάρισε ένα βραβείο Όσκαρ, με έναν νέο ρόλο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτήν.

Στον ρόλο του Riff, αρχηγού των Jets, θα εμφανιστεί ο υποψήφιος για Tony Mike Faist, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας του θα ενσαρκώσουν οι Ezra Menas (Anybodys), Ben Cook (Mouthpiece), Sean Harrison Jones (Action) και Patrick Higgins (Baby John). Ο David Alvarez θα παίξει τον ρόλο του Bernardo – αδερφού της Maria και αρχηγού των Sharks, τους οποίους υποδύονται οι Julius Anthony Rubio (Quique), Ricardo Zayas (Chago), Josh Andrés Rivera (Chino), Sebastian Serra (Braulio) και Carlos Sánchez Falú (Pipo).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η υπόθεση της νέας εκδοχής του Spielberg δεν θα διαφέρει σημαντικά από την κλασική εκδοχή του musical, όμως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν και άλλοι πρωτότυποι χαρακτήρες, πέραν της Valentina. Στόχος των παραγωγών είναι να κυκλοφορήσουν το ριμέικ την περίοδο των Χριστούγεννων του 2020.