Πώς είναι μια βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία; (βίντεο)

kappadokia-aerostata
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Η Καππαδοκία είναι μια περιοχή της Τουρκίας όπου ολόκληρες πόλεις έχουν σμιλευτεί στους βράχους και αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα μαγικό θέαμα. Όταν μάλιστα ο ουρανός γεμίζει με αερόστατα, από τα οποία μπορείτε να την θαυμάσετε από ψηλά, τότε το επίπεδο ομορφιάς και μοναδικότητάς της ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.

Μια από τις πιο μαγευτικές περιοχές της Τουρκίας, η Καππαδοκία, φημίζεται για τα μοναδικά αξιοθέατά της και τη μακρά ιστορία, χαμένη στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώμα της.

Ένα ιδιαίτερα θαυμαστό δημιούργημα της φύσης που βρίσκεται στην περιοχή είναι οι Καμινάδες των Νεραϊδών ανάμεσα στις πόλεις Ουργκιούπ, Ουτσχισάρ και Αβανος, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Goreme. Ουσιαστικά, πρόκειται για περίτεχνους κωνικούς πυργοειδείς βράχους, ύψους μέχρι και 40 μέτρων, που σχηματίστηκαν από τη διάβρωση των ηφαιστειογενών πετρωμάτων της περιοχής, από τη βροχή και τα φυσικά φαινόμενα στη διάρκεια των αιώνων κατά την 4η Γεωλογική Περίοδο.

Το δίκτυο πάνω από 30 υπογείων πόλεων, οι οποίες στέγαζαν μέχρι και 10.000 άτομα η καθεμιά αποτελώντας κρυψώνες των Χριστιανών της Καππαδοκίας που εκδιώχτηκαν, πρώτα από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια από μουσουλμανικές επιδρομές είναι άλλο ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ η ιδιαιτερότητα του τόπου χαρακτηρίζεται από τις σπηλιές. Πολλές κατοικίες των σπηλαίων και παρεκκλήσια των καμινάδων, έχουν μετατραπεί σε boutique ξενοδοχεία, τα οποία δίνουν μια εικόνα του παλιού τρόπου ζωής, αλλά με πολυτέλεια και όλες τις ανέσεις. Η Καππαδοκία αποτελεί, επίσης, μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες κρασιού στον κόσμο, που πάει πίσω περίπου 4.000 χρόνια, στους Χετταίους.

Αυτό, όμως, για το οποίο φημίζεται η Καππαδοκία παγκοσμίως, είναι οι βόλτες με το αερόστατο, πάνω από το εξωπραγματικό τοπίο της περιοχής, με τις Καμινάδες των Νεραϊδών, τα σπήλαια και όλη την ιδιαίτερη μορφολογία της να βρίσκεται «στο πιάτο» όσο εσείς ταξιδεύετε σε ένα αερόστατο, ζώντας μια ιδιαίτερη εμπειρία. Όπως αυτή στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα για την Καππαδοκία εδώ και -γιατί όχι- οργανώστε το επόμενο ταξίδι σας εκεί, με στόχο να διαγράψετε από την “to do” λίστα σας την εμπειρία του αερόστατου.