Το χάπι που διατηρεί τη νεότητα της όψης σας ακμαία, όλο το καλοκαίρι

gunaika-kapelo-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Υπάρχουν μερικά συμπληρώματα διατροφής, που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία της ομορφιάς σας από κάθε άλλη κρέμα –αντηλιακή ή όχι.

Η επαφή με τον ήλιο, ακόμη και όταν φροντίζετε να διατηρείτε όλο το πρόσωπο και το σώμα καλυμμένο με αντηλιακές κρέμες όλη μέρα, κουράζει, επιβαρύνει και γερνά πρόωρα το δέρμα. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μόνο μια καλή αντηλιακή φροντίδα ή μια κούρα ενυδάτωσης μετά τον ήλιο, δεν αρκεί για να νικηθεί αποτελεσματικά η φθορά των κυττάρων, γι’ αυτό επιμένουν στη χρήση ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την ομορφιά και τη νεότητα του δέρματος ακόμη πιο οχυρωμένη τους καλοκαιρινούς μήνες, χάρη στην ικανότητά τους να πολεμούν την ηλιακή ακτινοβολία εκ των έσω.

 Βάλτε τα παρακάτω συμπληρώματα διατροφής στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς, αφού πρώτα ενημερωθείτε κατάλληλα από τον γιατρό σας:

Bιταμίνη C κατά ρυτίδων και θαμπάδας

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η κατάποση ή η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C μειώνει το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα και τα βοηθά να αναπτυχθούν κανονικά. Έτσι, τα κύτταρα μπορούν να δημιουργούν υγιέστερο δέρμα, βάζοντας φρένο στις ρυτίδες και κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή.

Προτεινόμενη δόση: 100 mg καθημερινά.

Βιταμίνη E κατά των βλαβών που προκαλεί ο ήλιος

Η βιταμίνη Ε διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σημαντικές για την αναγέννηση του δέρματος και την κυτταρική αναγέννηση, με τις έρευνες να αποδεικνύουν ότι προστατεύει ιδανικά την επιδερμίδα από την ακτινοβολία UV και την περιβαλλοντική ρύπανση.  

Προτεινόμενη δόση: 200 IU καθημερινά.

Συνένζυμο Q10 κατά των ρυτίδων που προκαλεί η UVΑ ακτινοβολία

Παρόμοια με τις βιταμίνες C και E, το συνένζυμο Q10 είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στη συνολική υγεία και εμφάνιση της επιδερμίδας. Όπως και άλλα αντιοξειδωτικά, βοηθά τα κύτταρα να αναγεννηθούν και μειώνει τις κυτταρικές βλάβες. Επίσης, θεωρείται αποτελεσματικό αντιγηραντικό συστατικό: άτομα που έλαβαν ως συμπλήρωμα το συνένζυμο Q10 παρατήρησαν μείωση των ρυτίδων τους τόσο σε βάθος όσο σε όγκο.

Προτεινόμενη δόση: 200 mg καθημερινά.

Γλυκοζαμίνη κατά της χαλάρωσης και την εμφάνιση λεπτών γραμμών έκφρασης

Αν και οι περισσότερες έρευνες γι’ αυτό το αμινοξύ -απαραίτητο στην παραγωγή ζωτικών μορίων για τη συνοχή των κυττάρων και των ιστών- έχουν δείξει σημαντικά οφέλη κατά της φθοράς που υφίστανται οι ιστοί γύρω από τις αρθρώσεις σε τοπική εφαρμογή, νέες μελέτες έδειξαν 34% μείωση των ορατών ρυτίδων και των λεπτών γραμμών σε άτομα που έλαβαν γλυκοζαμίνη από το στόμα. Οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών, να βελτιώσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας και να μειώσει τις ρυτίδες, καθώς το συγκεκριμένο αμινοξύ αποτελεί δομικό στοιχείο στην φυσιολογική αύξηση παραγωγής υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό.

Προτεινόμενη δόση: 1.500 mg καθημερινά.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ