Βγάλτε νοκ αουτ την κυτταρίτιδα στις διακοπές

gunaika-athlimata-omorfia-gumnastiki-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Πώς σε 15 έως 30 μέρες -από τώρα ή και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών- μπορείτε να αποκτήσετε σφιχτό και βελούδινο δέρμα στα «επίμαχα» σημεία.

Αν όλους τους περασμένους μήνες δεν καταφέρατε να εξαφανίσετε (αδύνατο) ή να μειώστε (πιθανό) την καπιτονέ όψη των γλουτών και των μηρών σας μέσα από δραστικές δίαιτες και ιεροτελεστικές ρουτίνες επάλειψης με συσφιγκτικές κρέμες, ήρθε η ώρα να κάνετε το αδύνατο-δυνατό, με μερικές κινήσεις υπερπροσπάθειας της τελευταίας στιγμής. Τι σημαίνει αυτό; Ολική αφύπνιση των νωθρών λιποκυττάρων με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του μυικού ιστού (που εξολοθρεύει τον λιπώδη). Μολονότι μοιάζει με «σοκ» για το σώμα σας και τις συνήθειές σας, εντούτοις, είναι στην πράξη πολύ πιο εύκολο. Αρκούν μερικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα στις διακοπές ή στο σπίτι σας, και οι οποίες έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος (και τη μικροκυκλοφορία), να ευνοούν την κατανάλωση των αποθεμάτων λίπους και να απελευθερώνουν τόνους τοξινών από τους ιστούς.   

Περπάτημα, τρέξιμο ή τζόγκινγκ σε ρυθμό HIIT

Είναι η σωματική άσκηση με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά της κυτταρίτιδας, καθότι αποτελεί μία δραστηριότητα που διεγείρει με συνεχές τρόπο το καρδιαγγειακό σύστημα. Τα αγγεία διαστέλλονται και τα τριχοειδή επαναδραστηριοποιούνται αιματώνοντας πιο έντονα τους μυς και τους ιστούς. Επιπλέον, τα πόδια δρουν σε κάθε βήμα ως αντλία που στέλνει το αίμα και τη λέμφο από την περιφέρεια στην καρδιά για τον απαραίτητο καθαρισμό τους.

-Το κόλπο HIIT: 5 ή 10 λεπτά έντονου περπατήματος ή τζόγκινγκ ή τρεξίματος, με αντίστοιχες χρονικές περιόδους μείωσης του ρυθμού.

-Στόχος: 10.000 βήματα καθημερινά.

 Κολύμπι, περπάτημα στο νερό ή aqua aerobics

Οποιαδήποτε σωματική άσκηση στο νερό ενδείκνυται ιδιαίτερα για όσες υποφέρουν από κυτταρίτιδα και παραπανίσια κιλά.

Το κολύμπι είναι μία συνεχής αερόβια δραστηριότητα που γυμνάζει χωρίς να κουράζει, αφού πραγματοποιείται σε μία κατάσταση μερικής απουσίας της βαρύτητας, και άρα συστήνεται για όσους αναζητούν μία «γλυκιά» άσκηση που να μην καταπονεί τα οστά και τις αρθρώσεις.

Στόχος: 30 λεπτά συνεχούς κολύμβησης σε ήπιο τέμπο, με έμφαση στην κίνηση του σώματος μέσω των ποδιών.

Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα αερόβιας γυμναστικής που πραγματοποιούνται μέσα στην πισίνα. Το υδάτινο περιβάλλον προκαλεί μία έντονη μικρο-κυκλοφορική διέγερση, ενώ την ίδια στιγμή το νερό πραγματοποιεί ένα γλυκό μασάζ στο δέρμα που τονώνει και συσφίγγει τους ιστούς.

Στόχος: 60 λεπτά συνεχούς κίνησης σε ήπιο τέμπο, με έμφαση στην κίνηση των ποδιών.

Το περπάτημα μέσα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση του κορμού, αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για μείωση της κυτταρίτιδας, επειδή συνδυάζει τα οφέλη της κολύμβησης και του aqua aerobic (μηδαμινή καταπόνηση μυών και αρθρώσεων) συνδυαστικά με επιπλέον διέγερση του μυϊκού ιστού.

Στόχος: 60 λεπτά συνεχούς βηματισμού σε ήπιο ρυθμό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ