Cooking for Charity 4: η υψηλή γαστρονομία (ξανα)συναντά την κοινωνική προσφορά

cooking-for-charity-treehouse-ekies
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Cooking for Charity ετοιμάζεται και φέτος στο μαγικό Treehouse του Ekies, σε τρία μαγειρικά Σαββατοκύριακα με καλό σκοπό.

Στο μαγικό, σαν βγαλμένο από παιδικό παραμύθι, Treehouse του Ekies All Senses Resort, στην παραλία του κόλπου της Βουρβουρούς στη Χαλκιδική, ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο το τέταρτο κατά σειρά Cooking for Charity με την επιμέλεια του executive chef Δημήτρη Παμπόρη. Στο πλαίσιο αυτού του μαγειρικού event που συνδυάζει τη γαστρονομία και την προσοφρά, τρεις καταξιωμένοι chef θα επισκεφτούν για τρία ξεχωριστά culinary weekends το πολυβραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort.

Με στόχο να παρουσιάσουν μοναδικά μενού για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ο κάθε σεφ θα αναδείξει το δικό του, ιδιαίτερο μαγειρικό χαρακτήρα σε μια εκδήλωση που προωθεί την υψηλή γαστρονομία και παράλληλα ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Άνταμ Κοντοβάς, ο Γκίκας Ξενάκης και ο Ιωάννης Παρίκος

Φέτος, μάλιστα, στην προσπάθειά του να ενώσει τις αρχές της αειφορίας με την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το Cooking for Charity θα πραγματοποιηθεί και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Εφαρμόζοντας τις αρχές του zero waste, η προετοιμασία του φαγητού δεν αφήνει κανένα τρόφιμο αναξιοποίητο, ενώ ό,τι περισσέψει, θα οδηγηθεί σε κατάλληλη αδειοδοτημένη μονάδα βιοαερίου αντί να απορριφθεί. Παράλληλα, γυάλινες φιάλες, υλικά συσκευασίας και άλλα υλικά που σχετίζονται με το event θα δοθούν για ανακύκλωση.

Το πρώτο weekend (29 και 30 Ιουνίου) βρίσκει στο Treehouse τον Γκίκα Ξενάκη από το βραβευμένο εστιατόριο Aleria, ο οποίος αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό του στυλ.

Ο μαγευτικός χώρος του Treehouse στο Ekies All Senses Resort

Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 και 28 Ιουλίου), chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Bαρούλκο, ο οποίος κρατά τη βάση της γαλλικής γκουρμέ κουζίνας, προσθέτοντας αριστοτεχνικά στα πιάτα την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου.

Τέλος, το Cooking for Charity κλείνει με τον Άνταμ Κοντοβά (31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) που ξεχωρίζει για τη multi-culti δημιουργικότητά του, αλλά και για τα βραβεία που απέσπασε στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.

Τρία είναι λοιπόν τα ταξίδια που ετοιμάζονται με όχημα την κοινωνική ευθύνη και το σεβασμό προς το περιβάλλον, όπου τελικός προορισμός είναι... το πιάτο και η γαστρονομία.